Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mapa treningowa

Dubaii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Czy istnieje jakaś mapa treningowa, żeby nauczyć się mechaniki np. Lee Sin'a?

Chodzi o ward jumpy, jakiegoś nieruchomego przeciwnika do którego można skierować ulta.

Na botach jest jedna wielka gonitwa za zabójstwem, zanim coś zrobię to postać już umiera albo ktoś inny ją zabija. Potrzebuję czegoś na czym można poćwiczyć...

"Nic tak nie przyczynia się do szybkiego sukcesu jak cudze błędy."

Opublikowano

Mówili, że mają to jakoś teraz wprowadzić. Teraz trochę nie grałem więc nie wiem czy już to jest ale w najbliższej przyszłości można się spodziewać

Opublikowano

Nic w zastępstwie się na ten czas nie znajdzie? :/

Opublikowano

Na razie musisz poprosic kolege o takie przywileje, ale Riot w tym roku ma zamiar wprowadzic sandboxa, wraz z oficjalnym wydaniem nowego klienta. (lub pozniej)

Na pewno wkrotce juz cos takiego bedzie mozliwe.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Obecnie nie ma takiego trybu, aczkolwiek jest opcja potrenowania.

1) Włączyć tryb z botami i tam się uczyć. Jeden bot na pierwszym poziomie raczej gry nie zrobi :)

2) Tak jak pisali wyżej customa z jakimś kolegą, kolega później wyjdzie i masz całą mapę dla siebie 

Opublikowano

Będzie wprowadzona mapa treningowa na której będziemy mogli używać flesha itp do woli bez ograniczeń i cooldownu przynajmniej tak słyszałem u streamerów... Ale kiedy? Prawdopodobnie jakoś w środku sezonu ale kto wie.

8816414724839291359194.png

Opublikowano

Do customa można dodać sobie bota, albo pograć z kolegą. Sandbox jest już zapowiadany jakiś czas, ale zapewne nie wejdzie w ciągu najbliższych dni/tygodni, może nawet miesięcy (?)

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Zdarzało się, że ktoś próbował robić sandboxa na własną rękę, ale RIOT nigdy nie wypuścił żadnej mapy treningowej. (Została zapowiedziana niedawno)

Jeżeli koniecznie chcesz coś przetestować to polecam na custom game, ale praktycznie wszystkie comba etc, możesz znaleźć na youtube i obejrzeć w spowolnionym tempie, żeby zrozumieć na jakiej zasadzie działają.

giphy.gif

Opublikowano

Teraz będą sandboxy, eh a niegdyś wszyscy uczyli się na rankedach.

a tak poważnie w praktyce to już lepiej jest, grając jako jungler lee sinem musisz wczuć się w role junglera i postarać się to w taki sposób ograć przeciwnika by kill był i żebyś uciekł (insect), 100 gier liskiem i ogarniesz mechanike i sytuację kiedy powienieneś użyć ulta, poza tym nawet jak wprowadzą sandboxa to i tak to bedzie się róznilo od zwyklej gry. 

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Teraz będą sandboxy, eh a niegdyś wszyscy uczyli się na rankedach.

a tak poważnie w praktyce to już lepiej jest, grając jako jungler lee sinem musisz wczuć się w role junglera i postarać się to w taki sposób ograć przeciwnika by kill był i żebyś uciekł (insect), 100 gier liskiem i ogarniesz mechanike i sytuację kiedy powienieneś użyć ulta, poza tym nawet jak wprowadzą sandboxa to i tak to bedzie się róznilo od zwyklej gry.

Teraz wejdź nieogarniętym junglerem do gry na rankedzie, czasem nawet i na normalu, a zostaniesz zwyzywany... Takie community. Stąd moje pytanie. Mechanika Lee mi się okropnie podoba, multum możliwości zajścia przeciwnika, spory dmg... 

poza tym nawet jak wprowadzą sandboxa to i tak to bedzie się róznilo od zwyklej gry.

Czy ja wiem, nikt przecież nie będzie tam bił czego kolwiek, taki sandbox będzie pewnie polegał na trenowaniu flashy przez ściany, jakichś reakcji, ward jumpów na Lee, coś w ten deseń. 

Jak dobrze pójdzie, mogli by dodać, np. możliwość ustawienia ilości pancerza albo dodania itemów dla manekina treningowego, i ćwiczyć buildy na nim. 

Co zauważyłem, na nowym cliencie nie można zrobić customa z botem. Na starym już się da, dlatego spróbuję tam przeznaczyć 10 min farmy kupić wardów i ćwiczyć koordynacje stawiania warda + doskok do niego.

soo... myślę, że to tyle, trzeba czekać. Dzięki za zainteresowanie wątkiem i odpowiedzi ;)

Szczęśliwego nowego roku (bo raczej z każdym z was się już nie usłyszę). :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...