Skocz do zawartości

Porady odnośnie rysowania na tablecie

Kequality

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, niedawno bo na Mikołaja dostałem tablet, taki zwykły tablecik FreeME x4. Jest troszke slaby jesli chodzi o funkcjonalność i szybkość uruchamiania niektórych aplikacji, ale mi to nie przeszkadza. Zainstalowałem aplikację MediBing Paint, jakoś tak. No i kupiłem rysik za 15 złotych z komputronika, firmy Omega (ma wygląd długopisu, ale ma też taką gumeczkę na drugim końcu, lecz.taki mi pasuje), i mam do was pytanie.

Załączam parę rysunków, i mam prośbę, jakie macie rady odnośnie moich prac? Krytyka mile widziana xD.

Szczerze to lepiej rysuje na kartce papieru niż na tablecie, ale chcę próbować :3.

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi, tylko proszę, nie chcę widzieć kogos "przypadkowego", który bedzie gadać bez sensu, tylko konstruktywne krytyki i mądre odpowiedzi.

post-1538119-0-01586000-1482969385_thumb.png

post-1538119-0-89603100-1482969403_thumb.png

post-1538119-0-25247000-1482969440_thumb.png

• 4 tygodnie później...

Sam od niedawna rysuje na tablecie i dam ci wskazówkę lub dwie.

1. Do rysowania kontur nie używaj "pędzla z miękką końcówką" w photoshopie opcja ta zwała się transfer i najlepiej ją wyłączyć, nie wiem jak w medibangu.(poszukaj w opcjach pędzli albo zmień pędzel)

2. Polecam też przetestować inne programy do rysowania. A z mojego doświadczenia polecam "Kirta" jako darmowy program, jest jak odpowiednik photoshopa(dotychczas używałem "szelmowskiej jego wersji") i nie ustępuje mu pod względem opcji.

Jeżeli chodzi o samo rysowanie polecam poradniki od:

"Draw with Jazza" - styl komiksowy

"Arron Rutten" - styl fotorealistyczny

Chociaż, chyba trochę się spóźniłem z odpowiedzią. 

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Porady odnośnie rysowania na tablecie   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...