Kequality Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Witam, niedawno bo na Mikołaja dostałem tablet, taki zwykły tablecik FreeME x4. Jest troszke slaby jesli chodzi o funkcjonalność i szybkość uruchamiania niektórych aplikacji, ale mi to nie przeszkadza. Zainstalowałem aplikację MediBing Paint, jakoś tak. No i kupiłem rysik za 15 złotych z komputronika, firmy Omega (ma wygląd długopisu, ale ma też taką gumeczkę na drugim końcu, lecz.taki mi pasuje), i mam do was pytanie. Załączam parę rysunków, i mam prośbę, jakie macie rady odnośnie moich prac? Krytyka mile widziana . Szczerze to lepiej rysuje na kartce papieru niż na tablecie, ale chcę próbować :3. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi, tylko proszę, nie chcę widzieć kogos "przypadkowego", który bedzie gadać bez sensu, tylko konstruktywne krytyki i mądre odpowiedzi. Odnośnik do komentarza
N7Reny Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Sam od niedawna rysuje na tablecie i dam ci wskazówkę lub dwie. 1. Do rysowania kontur nie używaj "pędzla z miękką końcówką" w photoshopie opcja ta zwała się transfer i najlepiej ją wyłączyć, nie wiem jak w medibangu.(poszukaj w opcjach pędzli albo zmień pędzel) 2. Polecam też przetestować inne programy do rysowania. A z mojego doświadczenia polecam "Kirta" jako darmowy program, jest jak odpowiednik photoshopa(dotychczas używałem "szelmowskiej jego wersji") i nie ustępuje mu pod względem opcji. Jeżeli chodzi o samo rysowanie polecam poradniki od: "Draw with Jazza" - styl komiksowy "Arron Rutten" - styl fotorealistyczny Chociaż, chyba trochę się spóźniłem z odpowiedzią. "Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara" Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.