Big Fat Love Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Cześć, mam pytanko. Który z tych championów wybrać? Jak myślicie, któryś z nich dostanie nerfa w następnym patchu? Nie chcę kupować champa by nagle dostał nerfhammera i był drewnem. Jak można się domyślić, gram na dosyć niskim elo (Silver IV flex, 2/10 placementy w soloq) i boję się, że gracze nie wykorzystają tego, co mógłbym wnieść Ivernem, ale jednak chciałbym wbić co najmniej platynę w tym sezonie, więc chcę też żeby to był dosyć "przyszłościowy" champ. Ivern ma dosyć wysokie win ratio, myślicie że dostanie nerfa? Zastanawiam się nad wzięciem Zaca i w między czasie kupieniu Iverna, jednak zbieranie IP to dla mnie dosyć mozolna rzecz i szybko mi się to nudzi (i wtedy kupuję np Champion Shardy). Moglibyście przy okazji podać w której kolejności robić tą postacią jungle? "Forget the 72 virgins. If I blow myself up in a crowded restaurant, I think I’m asking for a plate of these babies." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proceder. Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Poleciłbym Zaca, w 5'tym sezonie wbiłem nim g2 z brązu IV Osobiście to co ma engage jest tankowate, posiada cc'ki ma prawo bytu na niskim elo. Ludzie nie wiedzą co robić jak grają na takie postacie jak Sejuani, Amumu, Zac. Prawdopodobnie enemy carry będą focusować Ciebie, wtedy twój team skupi się na wybijaniu przeciwników. Koń dobry jungler, też polecam. Wydaje mi się, że ivern na niskim elo nie da rady, ponieważ on słynie z shieldów, a w 10 minucie w brazie/ silverze jest 20 kili więc ludzie nie umią kalkulować obrażeń więc z twoj shield nic nie pomorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vilche Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Ivern jest świetną postacią, ogólnie jak ogarnie się mechanike i combo to jest cudo, cóż w jego przypadku clear jungli jest easy, a co za tym idzie że jest łatwa farma i exp, miałem tak kilka razy że ja już na ivernie miałem 3 lvl, gdy ci z bota 1, wtedy wbijasz na ganka czy to kill czy spalony flash to cóś. No ale jeżeli ci się podoba to czemu nie, nerfa raczej nie dostanie. Bo poza clearem i ultem to on nic takiego ciakawego nie ma ; ( Przeciwieństwem tak jakby jest zac, clear nieco słaby, ale ganki tą postacią są świetne, ja tylko czekam jak mu dadzą nerfa na tego jego jumpy zdecydowanie za duży range ma, przez tekstóry moze skakać i to naprawdę, może pomagać przy gankach, ult bardzo dobry w tf, i ta pasywka > jak toper ogarnia to się tępnie to ci jeszcze dupe uratuje. Co do jungli na zacu to może : Blue > frog(smite)> red? ew tak jak ja to na lee : Blue > red > golemy (je smitujemy) Czerwone jest piękne! Kocham Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redpapryka1234 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Na niższe elo brałbym konia ze względu na to że na niższym poziomie nikt nie oblicza DMG, dlatego shield np Iverna jest zbędny. A konik dobry na wbitke itp. Zac też jest dobry tylko musisz trafić na gankach z E a wiadomo ludzie się ruszają ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Wszyscy wymienioni junglerzy są dobrzy, ale mnie osobiście najbardziej denerwuje Zac przez swój ogromny zasięg z E i masę kontroli tłumu, którą ciężko skontrować. Tankowaty, w mecie, jedne z najlepszych ganków, co tu dużo mówić. Hecarim może być opcjonalny - dobra wbita, tankowaty, szybka dżungla, dobre wjazdy na linie, dobry counter jungling i bardzo łatwa mechanika postaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaktus. Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Z jednej strony zac pewnie mógłby narobić mnóstwo zamieszania na takim elo, ale z drugiej strony jego ganki wyglądają nieco inaczej niż większości pozostałych postaci i nie jest on zbyt prosty. Powiedziałbym, że jego siłę można porównać do hecarima, z tym, że koń jest prostszy "w obsłudze". Obie postacie posiadają dość podobne plusy. Są twarde, posiadają dobre cc i ganki, formę ucieczki/chase. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSulker Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zac najlepszy duzo cc oraz swietny w teamfightach dzieki r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaKsio Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Ja bym polecał z tych postaci hecarima i zac'a zależnie od temu jaki posiadamy.. Zac jest ap-tankiem, a heca ad-tankiem, więc sam chyba wiesz, kiedy którego championa możesz pickować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venturas Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Hecarim zdecydowanie, zda się na każde elo. Osobiście wspinałem się nim od Silvera IV do Platyny V. Duży dmg, później nie do zabicia. CEO http://bigolive-hack.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zamykam na prośbę. (raport) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.