Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OVH.PL - DDOS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam serwer VPS SSD3, jak to jest z ochroną DDOS na OVH?

Gdyby zdarzył się atak na serwer minecrafta, jak OVH sobie z tym radzi?

Opublikowano

OVH ma zaawansowaną ochronę DDOS całej serwerowni, więc nie wiem jaki musiał to być potężny atak, aby zdziałał coś na Twoim serwerze. :)

Takiej odpowiedzi się spodziewałem. Nieco kolega mnie zmartwił, dlatego pytam Was.

Opublikowano

Nie chce mi się pisać od nowa odpowiedzi do tego tematu, więc wkleję screena tego, co wysłałem do @jakubgross na Telegramie o ochronie na serwerach VPS z OVH.

175951482964148746598.png

No joo, to chyba będę musiał zmienić dostawcę usług.

Gdzie polecacie wykupić hosting WWW albo VPS i aby ochrona DDOS dawała sobie radę?

Opublikowano

Gdzie polecacie wykupić hosting WWW albo VPS i aby ochrona DDOS dawała sobie radę?

Ta ochrona w większości przypadków da radę. Są problemy z filtrowaniem innych portów, np. pod serwer Minecraft to się raczej nie nadaje, ale pod stronę powinno być okej (chyba, że ataki są z dość "niecodziennych" źródeł i ruch przekracza 3 Gb/s). Jak chcesz chronić stronę, to CloudFlare sobie dodatkowo możesz wrzucić.

P.S. Co to za strona, że jesteś tak narażony na ataki?  o.O

5465845486.png

Opublikowano

Ta ochrona w większości przypadków da radę. Są problemy z filtrowaniem innych portów, np. pod serwer Minecraft to się raczej nie nadaje, ale pod stronę powinno być okej (chyba, że ataki są z dość "niecodziennych" źródeł i ruch przekracza 3 Gb/s). Jak chcesz chronić stronę, to CloudFlare sobie dodatkowo możesz wrzucić.

P.S. Co to za strona, że jesteś tak narażony na ataki?  o.O

Mikropłatności sms premium rate.

Szukam porządnego serwera, zastanawiam się nad kilkoma, na budowanie strony itp używam na razie OVH.

Opublikowano

Szukam porządnego serwera, zastanawiam się nad kilkoma, na budowanie strony itp używam na razie OVH.

Matko, ale się mnoży tych biznesów z mikropłatnościami ostatnio, a wszyscy to samo oferują, czyli najmniej potrzebne rzeczy jak wypłaty PayPal, zamiast solidnych umów z usługobiercami, pośrednictwa w rozliczeniach podatkowych na zasadzie umowy o dzieło itd. Nie twierdzę, że tak będzie też w Twoim przypadku, tylko nadmieniam, żebyś nie robił kolejnego takiego pseudo serwisu. 

Ja w sumie celowałbym w hosting, a nie w serwer VPS, chyba że potrzebne Ci SSH. Hosting WWW od OVH oferuje lepszą ochronę niż VPS.

Tak czy inaczej, mało prawdopodobne, żebyś chociaż jeden atak odnotował przy tego typu serwisie, no chyba że celujesz w grupę docelową jakichś sfrustrowanych majnkrafterów i cs'owców, którzy będą Cię atakowali, bo im wypłata (inaczej nazywana kieszonkowym w ich wieku gimnazjalnym) przyjdzie o kilka godzin później niż oczekiwali.  :lenny:

5465845486.png

Opublikowano

Matko, ale się mnoży tych biznesów z mikropłatnościami ostatnio, a wszyscy to samo oferują, czyli najmniej potrzebne rzeczy jak wypłaty PayPal, zamiast solidnych umów z usługobiercami, pośrednictwa w rozliczeniach podatkowych na zasadzie umowy o dzieło itd. Nie twierdzę, że tak będzie też w Twoim przypadku, tylko nadmieniam, żebyś nie robił kolejnego takiego pseudo serwisu. 

Ja w sumie celowałbym w hosting, a nie w serwer VPS, chyba że potrzebne Ci SSH. Hosting WWW od OVH oferuje lepszą ochronę niż VPS.

Tak czy inaczej, mało prawdopodobne, żebyś chociaż jeden atak odnotował przy tego typu serwisie, no chyba że celujesz w grupę docelową jakichś sfrustrowanych majnkrafterów i cs'owców, którzy będą Cię atakowali, bo im wypłata (inaczej nazywana kieszonkowym w ich wieku gimnazjalnym) przyjdzie o kilka godzin później niż oczekiwali.  :lenny:

Lepiej stworzyć taki biznes, niż robić kolejny serwer minecraft.

Każdy ma inny sposób na zarobek. Będę oferować wysoką prowizję przy natychmiastowych wypłatach, właśnie myślę o sposobach rozliczeń, bo prawie żaden serwis (oprócz tych wielkich) nie oferuje pomocy itp przy rozliczeniach.

Opublikowano

Każdy ma inny sposób na zarobek. Będę oferować wysoką prowizję przy natychmiastowych wypłatach, właśnie myślę o sposobach rozliczeń, bo prawie żaden serwis (oprócz tych wielkich) nie oferuje pomocy itp przy rozliczeniach.

Ja zawsze doceniam przedsiębiorczość. Jest popyt, to jest i podaż, wolny rynek, rób co chcesz. Tylko błagam, żeby to nie był kolejny krzak.

5465845486.png

Opublikowano

Ja zawsze doceniam przedsiębiorczość. Jest popyt, to jest i podaż, wolny rynek, rób co chcesz. Tylko błagam, żeby to nie był kolejny krzak.

Kolejny krzak? Masz na myśli jakie serwisy?

Nie to nie będzie krzak, dopracowuję każdy detal już od prawie roku. Myślę, że będzie bardzo dobrze.

Opublikowano

Nie chce mi się pisać od nowa odpowiedzi do tego tematu, więc wkleję screena tego, co wysłałem do @jakubgross na Telegramie o ochronie na serwerach VPS z OVH.

175951482964148746598.png

https://www.ovh.pl/vps/vps-cloud-ram.xml + pw

Wysłałem ofertę pomocy oraz zabezpieczenia na pw.

Mogę też skontaktowac się w sprawie usług za pomocą Telegramu

@1361622928-U485574.pngVivorma

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...