kkkkl1212 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Witam, Mam pytanie czy jest możliwość zrobienia tak jak jest na hostingach że po kliknięciu przycisku uruchamia się serwer zainstalowany na vps (np ts). Mam vps na ovh i chciałbym żeby admini mogli włączać serwer gdy jest taka potrzeba a oni nie ogarniają podstaw linuxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertisan Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Jakikolwiek Back-End z obsługą poleceń pingwnika, np. PHP + exec/shell_exec i tyle, nic więcej. Możesz poszukać też jakiegoś już gotowego panelu OpenSource Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkkl1212 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Jakikolwiek Back-End z obsługą poleceń pingwnika, np. PHP + exec/shell_exec i tyle, nic więcej. Możesz poszukać też jakiegoś już gotowego panelu OpenSource Przepraszam ale czy możesz mi coś podesłać bo ja to tak średnio ogarniam :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertisan Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Co ci mam podesłać? Jak nie ogarniasz programowania to zapraszam do podstaw, a jak chcesz OpenSource to wyszukiwarka nie gryzie - vps control panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkkl1212 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Co ci mam podesłać? Jak nie ogarniasz programowania to zapraszam do podstaw, a jak chcesz OpenSource to wyszukiwarka nie gryzie - vps control panel VPS control panel to nie są takie do sterowania całym Vps ? może źle napisałem chodzi mi o włączanie/wyłączanie aplikacji zainstalowanej na vps uruchamianie jednej komendy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salur Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Grrr, tak ciężko spojrzeć akurat na tą jedną funkcję od uruchamiania/zatrzymywania serwera w jakimś projekcie? Nawet to Cię przerasta? "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkkl1212 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Grrr, tak ciężko spojrzeć akurat na tą jedną funkcję od uruchamiania/zatrzymywania serwera w jakimś projekcie? Nawet to Cię przerasta? Ale czy nie mogę prosić o pomoc ? Ja się nie znam nie wiem co za to odpowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Możesz użyć np. Aimpanel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkkl1212 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Możesz użyć np. Aimpanel. Dziękuję EDIT// Rozwiązany do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertisan Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zamykam na prośbę autora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.