Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Panel kontrolny VPS - jak zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie czy jest możliwość zrobienia tak jak jest na hostingach że po kliknięciu przycisku uruchamia się serwer zainstalowany na vps (np ts).

Mam vps na ovh i chciałbym żeby admini mogli włączać serwer gdy jest taka potrzeba a oni nie ogarniają podstaw linuxa. 

Opublikowano

Jakikolwiek Back-End z obsługą poleceń pingwnika, np. PHP + exec/shell_exec i tyle, nic więcej.

Możesz poszukać też jakiegoś już gotowego panelu OpenSource

Opublikowano

Jakikolwiek Back-End z obsługą poleceń pingwnika, np. PHP + exec/shell_exec i tyle, nic więcej.

Możesz poszukać też jakiegoś już gotowego panelu OpenSource

Przepraszam ale czy możesz mi coś podesłać bo ja to tak średnio ogarniam :p

Opublikowano

Co ci mam podesłać? Jak nie ogarniasz programowania to zapraszam do podstaw, a jak chcesz OpenSource to wyszukiwarka nie gryzie - vps control panel

Opublikowano

Co ci mam podesłać? Jak nie ogarniasz programowania to zapraszam do podstaw, a jak chcesz OpenSource to wyszukiwarka nie gryzie - vps control panel

VPS control panel to nie są takie do sterowania całym Vps ? może źle napisałem chodzi mi o włączanie/wyłączanie aplikacji zainstalowanej na vps uruchamianie jednej komendy.

Opublikowano

Grrr, tak ciężko spojrzeć akurat na tą jedną funkcję od uruchamiania/zatrzymywania serwera w jakimś projekcie? Nawet to Cię przerasta?  :((

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Opublikowano

Grrr, tak ciężko spojrzeć akurat na tą jedną funkcję od uruchamiania/zatrzymywania serwera w jakimś projekcie? Nawet to Cię przerasta?  :((

Ale czy nie mogę prosić o pomoc ?

Ja się nie znam nie wiem co za to odpowiada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...