Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy procesor Inel Xeon nada sie do gier ?

Bonapartee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam okazje kupić komputer za dość małe pieniądze na procesorze Intel xeon W3550 (8x3.06 GHz 8M Cache).

Komputer miałby służyć do grania w nowe gry, ale nie jestem pewien czy ten procesor nadaje się do grania, co wy o tym sądzicie ?

Opublikowano

Jest to typowa i7 (4-rdzenie/8-wątków). 

A masz płytę pod to? Podstawka 1366 jest bardzo droga, bo jest bardziej zaawansowaną konstrukcją.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Tak średnio jest o 40-50% mniej wydajny w grach  niż porównywalny procesor i7 nawet 4 czy 5  generacji.  

Kosztem taniego jak barszcz  procesora trzeba zainwestować w drogą płytę zamiast za te same pieniądze prawie kupić coś normalnego. Zabawa dla pasjonatów tylko. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Płyta w komputerze to Dell Precision T3500

Niemniej wracając do mojego pytania czy będę mógł zagrać na tym procesorze w nowsze tytuły na przykład Wiedźmin 3 ?

Opublikowano

Jak wymienisz flaki to pewnie będziesz mógł, problem tylko że nic normalnego się czasami  do takiej obudowy nie mieści.  Co można wymagać od sprzętu za 200-300 zł ? 

Na tym co masz niemożna prawie wcale zagrać. 

Mylisz pojęcia wydajności w programach graficznych ( pod takie stacje robocze jest ten zestaw ) z wydajnością w grach. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...