Bonapartee Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Witam, mam okazje kupić komputer za dość małe pieniądze na procesorze Intel xeon W3550 (8x3.06 GHz 8M Cache). Komputer miałby służyć do grania w nowe gry, ale nie jestem pewien czy ten procesor nadaje się do grania, co wy o tym sądzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacoH Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Jest to typowa i7 (4-rdzenie/8-wątków). A masz płytę pod to? Podstawka 1366 jest bardzo droga, bo jest bardziej zaawansowaną konstrukcją. "Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktosiu Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Tak średnio jest o 40-50% mniej wydajny w grach niż porównywalny procesor i7 nawet 4 czy 5 generacji. Kosztem taniego jak barszcz procesora trzeba zainwestować w drogą płytę zamiast za te same pieniądze prawie kupić coś normalnego. Zabawa dla pasjonatów tylko. Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonapartee Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Płyta w komputerze to Dell Precision T3500 Niemniej wracając do mojego pytania czy będę mógł zagrać na tym procesorze w nowsze tytuły na przykład Wiedźmin 3 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktosiu Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Jak wymienisz flaki to pewnie będziesz mógł, problem tylko że nic normalnego się czasami do takiej obudowy nie mieści. Co można wymagać od sprzętu za 200-300 zł ? Na tym co masz niemożna prawie wcale zagrać. Mylisz pojęcia wydajności w programach graficznych ( pod takie stacje robocze jest ten zestaw ) z wydajnością w grach. Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.