Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na co wydać 10tyś golda?

HitlerMen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim . Wiem że było i jest mnóstwo tych tematów , ale ja wole napisać swój temat i żebyście mi pomogli fachowcy co wybrać :) Posiadam w tej chwili 6700tyś bitew na Wocie z 1178WN8 nie wiem czy to dobrze czy złe statystki . Ale wracając do tematu... Posiadam na koncie równe 10tyś golda i co z tym goldem panowie zrobić . Czy zakupić czołg premium 8 tieru czy może za całość premium konto. Aktualnie posiadam jeszcze 19dni konta premium i posiadam 3 tanki premium Panther/M10 , Su-122-44 oraz T14 . Lubie grać medami oraz ciężkimi tankami. Ale też nie lubie nie wiadomo jaki mułowate te czołgi więc wybrałem tanki które brałem pod uwagę prędkość . Więc tak IS6 , T34 , CDC .. ew. mógł bym kupić SP lub Lowe chodz są to wolne tanki :) Ogólnie gram amerykańskimi , japońskimi , ruskimi trochę. Co byście mi zaradzili ? :) :) A nie długo będę miał dość sporo tanków do kupienie z III i IX oraz X :)

Opublikowano

Ogólnie jeśli chodzi o czołgi za golda to zawsze polecam na pierwszym miejscu FCMa, bo ma ograniczony MM, dobre działo, zarabia fajnie, jest mobilny. Na pancerz się nie gra ale naprawdę ten czołg potrafi odbić to co nie powinien. Na drugim miejscu postawiłbym CDC. Tylko, że w twoim przypadku to są tylko zarabiaczki, bo francuzami nie grasz.

Jeśli poza zarabianiem chcesz robić załogę to polecam T34. Jest to gorszy czołg (moim zdaniem) od tych, które wymieniłem ale mógłbyś nim robić załogę na amerykańcach i pena jest przyzwoita więc gola nie trzeba używać. Z drugiej strony masz T14 więc masz na czym robić załogę (chociaż T14 dupy nie urywa).

Skoro grasz japońskimi to polecam STA. Nie mam tego czołgu ale podobno jest fajny więc możesz poczytać o nim. Niestety na pancerz nie masz co liczyć jeśli chodzi o ten czołg.

Z ruskich jedyny czołg za golda VIII tieru, który jest godny uwagi to is6 ale ma słabą penetracje i z IX oraz twardszymi VIII jest czasem problem. Musisz się zastanowić czy 175 peny na VIII ci wystarczy, bo jeśli nie to lepiej nie kupuj. 

Co do SP to nigdy go nie polecam, bo według mnie ten czołg nie ma w sobie niczego ciekawego-pena słaba (mimo buffa), mobilność słaba, pancerz jest tylko z przodu ale da się przebić waląc po "rurach".

Lowe też ci nie polecam, bo to nie jest najlepszy czołg (chociaż moim zdaniem bardziej grywalny niż SP), a z tego co napisałeś wnioskuje, że załogi na niemieckie pojazdy nie potrzebujesz.

Opublikowano

Tak jak mówisz Lowe i SP dałem tylko dlatego gdyby po przednie czołgi były by gorsze. No jeśli chodzi o francuskie to w przyszłości będę zamierzał robić Bata. Więc CDC lub Fcm był by wedy przydatny na załogę oraz kredyty. Lub T34 czy IS6 :)

Opublikowano

Z kontem premium + CDC + 2-3k DMG wychodzę na czysto 60-80k za bitwę przyjemnie się gra jak ogarniasz to i 200 peny styknie ci na 9 tiery no może nie każde ale tym czołgiem się gra na dystans i objeżdża z boku lecz nie bije się nim jak Heavy bo zginiesz na miejscu :D boli tylko to że świeci się jak psu jajca i brak jakiegokolwiek pancerza ale i bywają dingi szczęścia xD.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...