Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oglólne pytania do błedów, freebsd i source.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, od dawna już "nie bawiłem się" plikami metina i trochę się zapomniało heh :(
Konkretnie to potrzebuję pomocy z kilkoma błędami.
Zacznijmy od tego że:
--------------------------------------WCZORAJ--------------------------------------------------
Pobrałem pliczki badara, od zawsze z nich kożystałem ale okazało się że nie da rady na nich pracować na source, ponieważ developer nie wspiera juz wesji poniżej FreeBSD 9.3
Pobrałem Maszynę od terenza, lecz ona jest jakaś dziwna itd, a mianowcie to wszystko sie tam jeb*e (jedno naprawisz to drugie sie psuje)
Jedyne do czego mi się przydała ta maszyna to kompilacja game bo db udało się skompilować na plikach badara.
Pobrałem więc FreeBSD 10.1, skonfigurowałem porty, zainstalowałem mysql i wgrałem pliki terenza i moje skompilowane db i game.
Następnie client (ten od Lajka czysty 40k), binka z dev'a od terenza (ssyf) z 60x Unknown packet header. (użylem jej, ponieważ nie mogłem skompilować mainline)
-----------------------------------------DZIŚ-----------------------------------------------
- serwer na FreeBSD 10.1 (hamachi) nadal działa
- skompilowałem binkę mainline_released (te same co game i db) oraz novaline i na wszystkich :
1227 14:07:20008 :: Unknown packet header: 47, last: 21 1
- nie mogę znowu na tym FreeBSD skompilować source, ponieważ pluje mi że brakuje pluginów w (jeśli dobrze pamietam):
/usr/include/c++/gcc42/
No to znowu :
   - gdzieś wyczytałem że gcc można instalowac dla wersji x64 a ja mam x32 (mowie o FreeBSD)
   - niby mam pobrane te porty w /usr/ports/lang ale po wpisaniu make install clean albo pkg install gcc49 (bo taka wersja jest dostępna a pobrane mam od gcc46 do gcc6) jest ERROR
---------------------------------------------------------------------------------------------
Pytania:
1. Czy zrobic od nowa na FreeBSD 10.1 x64?
2. Z którego source skompilować game i db a z którego binkę?
3. Jak naprawić te Unkown packer header (packet.h, table.h w game się zgadzają z tymi z binki więc od czego to zależy)?
Opublikowano

Postaw sobie FreeBSD 10.3.

Poinstaluj wszystkie biblioteki tj. devil,cryptopp,boost, gcc48 lub gcc49 itd.

Używaj lini mainline_released.

W razie problemów pisz PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...