Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V na Steam, a błąd 16

Kubavaders

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem posiadaczem GTA V kupionego z pewnej strony internetowej, która jest dość zdana (g...) i zakupiłem tam prezent-gift Steam GTA V.

Ok, odbieram gierkę, siedzi w bibliotece gier, pobieram i gdy już pobrało się 66.9GB gry czyli wszystko, wchodzę do gry, ładuje się Social Club i nagle błąd:

"Nie można wczytać Social Club z powodu niekompletnej instalacji (kod 16). Wyjdź z gry i przeinstaluj najnowsza wersję Social Club: jakiś link"

Wchodzę, pobieram pliczek, zaczynam instalację od wyboru języka : Polski oczywiście, AKCEPTUJ i kolejny błąd: "Przepraszamy, gra Grand Theft Auto V nie jest zainstalowana na tym systemie. Zainstaluj ją jeszcze raz i spróbuj ponownie.".

Robiłem chyba wszystko i nadal nic, pobrałem dzisiaj od nowa też nic, sprawdzałem na steam spójność plików gry - również nic... Niewiem co mam zrobić, pomóżcie!

Może to jakkolwiek pomoże, ale GTA IV również mam na steam i nie chce się odpalić SC (Social Club) ale chodzi mi o odpalenie GTA V.

Pozdrawiam,

Zakłopotany posiadacz GTA.

Opublikowano

Też mam ten problem. Podpinam się :-)

MÓJ PC

MSI B150m MORTAR , I-5 6400 2.7 GHz, EVGA GTX 960 4GB, 8GB RAM-u,

beQUIET SHADOW ROCK 2, WESTERN DIGITAL BLUE 1TB HDD, GOODRAM 250GB SSD.

Opublikowano

Witam,

problem u mnie został rozwiązany.

Zainstalowałem zwyczajnie Windows 10 i pomogło. GTA V jak i GTA IV zaczęło działać.

Na Rockstar Support otrzymałem wiadomość, że w Windowsie 10 jest jakieś łatka, która poprostu uzupełnia błędy.

Mi działa i już 44h przegrane mam. :)

Pozdrawiam,

Kuba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...