Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ewolucja czy kreacjonizm?

Hezi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

jakie macie stanowisko w tej sprawie? co wam bardziej odpowiada?

mi ewolucja mimo ze jestem wierzacy bo Pan Bóg mógł sie wlasciwie nia posluzyc a w bibli malo rzeczy czyta sie doslownie bezposrednio

Opublikowano

Ewolucja.

Szatanizm, wiara w tego drugiego dała mi więcej przez rok niż w tego, którego nazywacie Bogiem.

i co cie czeka po smierci?

@slasher201

Opublikowano

Wiele osób nie rozumie pojęcia ''Bóg''. Większość kojarzy go z kościołem, obowiązkami, przykazaniami i tym że zostało nam to narzucone przez naszych rodziców. Bóg ( nie ważne w jakiej postaci ) istnieje po to, by ludzie mogli w coś wierzyć, pokładać nadzieje w kimś, kiedy wszystko inne nas zawodzi. Człowiek ma to w naturze, że musi w coś wierzyć, tak było od zawsze i będzie do samego końca. Możemy kierować się racjonalizmem, i zarówno być wierzącym, bo na pewne pytania nadal nie umiemy odpowiedzieć. Polecam książkę Bóg jest moim kumplem, tam jest to szerzej opisane.

Opublikowano

Ewolucja.

Szatanizm, wiara w tego drugiego dała mi więcej przez rok niż w tego, którego nazywacie Bogiem.

@slasher201

Nie wiem co mnie czeka po śmierci. Rozważam 2 opcję: piekło lub kolejne życie na ziemii

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

To Bóg stworzył ewolucję a reszte ona sama zrobiła :)

no mam dokladnie takie same zdanie

Ewolucja.

@slasher201

Nie wiem co mnie czeka po śmierci. Rozważam 2 opcję: piekło lub kolejne życie na ziemii

i wedlug ciebie warto sie oddac Lucyferowi kosztem wiecznych cierpien?

Opublikowano

Nigdzie nie napisałem, że oddałem się Lucyferowi/Szatanowi czy też, że sprzedałem swoją duszę. A to czy w piekle są wieczne cierpienia to się może dowiem. Czuję, że odchodzę tu już w stronę, którą wielu uzna za fantastykę i wymysły.

Ponadto, temat schodzi na trochę inny tor. Jeśli chciałbyś dalej "powałkować" ten temat to śmiało pisz na PW.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...