Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPSów? Sprawdź ten poradnik!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie !!!

Postanowiłem zrobić poradnik , ponieważ dużo postów się pojawia w ostatnim czasie ze wględu na fps'y

Wszystkie porady są moją wiedzą która czerpałem przez dłuży czas , od forum aż po własne praktyki , aż nastał czas aby się nią podzielić.

Bez przynudzania , zaczynajmy !!!!

1. Audio HRTF

W ustawieniach wyłącz audio HRTF

Opcje----->Ustawienia Audio------>Konfiguracja Głośników------>Słuchawki.

2.Spójność plików Counter Strike Global Offensive.

Steam -------> Biblioteka -------> CS GO-----> Właściwości --------> Pliki lokalne -------> Sprawdź spójność plików :

http://iv.pl/images/88605104924279714301.png

3. Końcówka .blob

Usuń pliki z końcówką .blob z głównego folderu Steam . Pamiętaj aby przed usunięciem owych plików musisz mieć wyłączonego Steam'a

4.Parametry startowe

-novid -threads x -nojoy (w miejsce x wpisujemy ilość wątków procesora). Aby sprawdzić ilość naszych wątków wchodzisz w menadżer zadań, a później u góry w zakładkę wydajność.

http://iv.pl/images/36962495049837124803.png

( Ja mam na przykład 4 wątki)

Kiedyś dodawali -hight lecz od jakiegoś czasu ten parametr w wielu przypadkach zmniejsza wydajność CS:GO.( Mi osobiście strasznie pogarsza fps'y)

-novid : Wyłącza intro podczas wchodzenia do gry. Co przyspiesza uruchamianie się gry.

-nojoy : Dzięki tej komendzie wyłączymy wsparcie dżojstika w grze, zaoszczędzamy dzięki temu trochę ram'u.

5.Aktualizowanie sterowników.

Jeśli chcesz aby twój komputer śmigał , to staraj się aby posiadał "świeże" sterowniki.

Komputer----->Właściwości systemu------>Menadżer urządzeń------>np Karta graficzna , prawy przycisk i aktualizuj.

6.Temperatura podzespołów.

Polecam ściągnąć program HWMonitor , aby sprawdzać oraz kontrolować temperaturę danego podzespołu.Jeśli temperatury są zbyt duże wyczyść komputer lub wymień pasty termo-przewodzące lub ulepsz wentylacje swojego komputera. Tak się prezentuję owy program :

http://iv.pl/images/41484209398136801742.png

Myślę że nic skomplikowanego.

7.Skan komputera

Od czasu do czasu przydałoby się użyć anty-wirusa którego się posiada i zeskanować komputer , wirusy strasznie wpływają na wydajność twojego komputera.

8.Renderowanie wielordzeniowe.

Jeśli posiadasz komputera z 1-2 rdzeniem , ta opcja powinna być wyłączona , przy niektórych przypadkach wyłączona opcja obniża fps'y , dlatego powinieneś ją włączyć.

Jeśli posiadasz więcej niż 2 rdzenie owa opcja powinna być włączona.

9.Config.

Jeśli zainstalowałeś czyiś config ,który doprowadził do obniżenia fpsów wyłącz Steam'a, usuń katalog  steamapps/common/counter..../csgo, włącz Steam , włącz spójność plików (jak włączyć patrz pkt 2) włącz CS:GO.

10.Komendy CS:GO

Wchodzimy do gry , przyciskiem ~ (tyldą) otwieramy konsole , jeśli się nie otwiera włącz ją w ustawieniach CS:GO.Następnie wpisujemy następujące komendy:

cl_forcepreload 1 : Ta komenda sprawia, że wszystkie elementy gry (modele na mapie, tekstury itp.) ładują się podczas wczytywania gry , a nie w jej trakcie.

r_cleardecals : Wyłącza krew oraz ślady po kulach na ścianach , gdy naciśniemy dany przycisk na klawiaturze lub myszce.

Przykłady :

bind "R" "+reload; r_cleardecals"
bind "shift" "+speed;r_cleardecals"
bind "CTRL" "+duck;r_cleardecals"

11.Po aktualizacji.

Zawsze sprawdzaj czy po aktualizacji CS:GO nie zostały zmienione twoje ustawienia graficzne.

12.NVIDI'A Experience

Wchodzisz w NVIDI'A Experience i ustawiasz CS:GO na wydajność.

http://iv.pl/images/32662280914528561097.png

13.Zbędne programy.

Wyłącz wszystkie zbędne programy , które nie są Ci potrzebne w trakcie rozgrywek.Nawet przeglądarka , mi osobiście zżera ona około 20fps'ow.

14.Format komputera

Jeśli punkty wyżej nie pomogły zostaje tylko format komputera.(Dojść nieprzyjemna sprawa).

W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt na PW.

26576711154493759419.gif

Opublikowano

wszystko zrobione mam od dawna jak w tym poradniku i po 60 fps dzisiaj po formacie, bezsens.. kolejna gra w kosz.

Opublikowano

wszystko zrobione mam od dawna jak w tym poradniku i po 60 fps dzisiaj po formacie, bezsens.. kolejna gra w kosz.

Jeżeli masz Windows 10 wyłącz DVR, co do poradnika przyda się on wielu osobą w uzyskaniu większej ilości FPS.  Jednak większość rzeczy z poradnika znam na pamięć, ale o plikach .blob sam nie wiedziałem :)

P.S zmień hosting zdjęć bo z iv.pl szybko wygasają.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...