Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TrokersPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z temperaturą mojego procesora. Bez uruchamiania żadnych programów temperatura wynosi około 55-60*C, a przy graniu w m. in. H1Z1/CS:GO około 90-95*C.
Ludzie mówią, że to za dużo. Mój procek to: Intel Core i5 760. Kilka osób mówiło, żeby wymienić Paste. Pasta wymieniana była dawno temu, już nawet nie pamiętam kiedy. Jak nie pod koniec 2015 to jeszcze później. Moje pytania to: Co zrobić? Wymienić pastę, czy co innego? i Czy mogę mieć przez taką temperature spadki fpsów lub mniej fpsów?
Nie wiem czy to istotne, ale dodam też, że obudowa raczej nie jest gorąca... po paru godzinach gry lekko ciepła.

temp.bmp

Opublikowano

Wymień po prostu pastę, lub zakup lepsze chłodzenie. Nic nie zrobisz innego. Samo z siebie się nie naprawi.

A czyścisz czasem w ogóle to chłodzenie? i5 pierwszej generacji nie były aż tak gorące, może masz zakurzone chłodzenie strasznie, lub wentylator ci nie działa xD

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Wymień po prostu pastę, lub zakup lepsze chłodzenie. Nic nie zrobisz innego. Samo z siebie się nie naprawi.

A czyścisz czasem w ogóle to chłodzenie? i5 pierwszej generacji nie były aż tak gorące, może masz zakurzone chłodzenie strasznie, lub wentylator ci nie działa xD

Komp był nie tak dawno czyszczony... jakies 1-2 miech temu.

Opublikowano

Więc wymień pastę? Skoro kiedyś pomogło, to teraz też powinno, tak?

Z dnia na dzień nie zaczął ci się grzać.

Opublikowano

Więc wymień pastę? Skoro kiedyś pomogło, to teraz też powinno, tak?

Z dnia na dzień nie zaczął ci się grzać.

A ta duża temperatura może być powodem spadku fpsów lub mniejszej ilosci fpsów?

Opublikowano

Po wymianie pasty stała tempartura procesora przy graniu wynosi 98*C :/ 
To czyli, że co jest źle? Chłodzenie? Zasilanie?

Opublikowano

To znaczy, że się grzeje...

Dobrze założyłeś chłodzenie?

W spoczynku jaka jest temperatura?

Opublikowano

Wymiana chłodzenia pomogła... temperatury w normie 40*C w spoczynku, 60*C przy graniu. Temat do zamknięcia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...