Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki czołg premium polecacie do 1210 golda.

ActionPvP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem tak. Moim zdaniem nie ma sensu KUPOWAĆ czołgi Premium poniżej V tieru. Z tego co pamiętam, to ceny zaczynają się od 1500 (np mt T-25, ht Churchill III...). Wszystko zależy co chcesz robić, w sensie w jaką "wagę czołgową" ;)

test

Opublikowano

Wszystko zależy jaką nacją grasz. Zawsze możesz przerzucać też załogę i szkolić. Widziałem że Churchill III jest często brany.

Opublikowano

churchill III bardzo fajny jest i moge go szczerze polecić - działko jest niesamowite bo z dosyłaczem i 100% załogą reload schodzi poniżej 2 sekund

Opublikowano

churchill III bardzo fajny jest i moge go szczerze polecić - działko jest niesamowite bo z dosyłaczem i 100% załogą reload schodzi poniżej 2 sekund

Nie jest mądre wozić na churchillu dosyłacz, bo ładuje dużo szybciej niż skupia więc przez to strzela kalafiory, a nie jest to szybki czołg więc nie skróci dystansu na tyle szybko żeby zniwelować brak celność i grać na dpm.

Osobiście polecam wstrzymać się z zakupem, uzbierać więcej golda i kupić sensowną VI (np. type 64). Chruchillem i innymi V pograsz tylko na randomie. VI premkami poza randomami możesz też zarabiać na twierdzy.

Opublikowano

Zależy czym grasz na co dzień. Jakie masz nacje, jakie tiery, czym lubisz grać (td, medy, lt, ht, arty)?

Napisz coś o swoim garażu.

test

Opublikowano

A więc na codzien to gram heavy tankami oraz lightami. Z nacji to Wielka Brytania,Chiny oraz ZSRR .Najwyzszy tier to VI.

Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka

76561198151853599.png
Opublikowano

Jak lubisz grać ciężkimi i grasz też ciężkimi z ZSSR to bierz Churchil III (będziesz sobie na nim załogę szkolił z KW...) - jest on wolny ale bardzo fajnie się nim gra, jak rzuci cię na topie to można sporo narozrabiać.

T-25 też b.fajny, jak będziesz grać kiedyś niemieckimi medami to by też się przydał do szkolenia załogi.

Ja osobiście to bym dokupił np. na alledrogo golda tak by było 1500 golda i kupił te 2 czołgi jak będą na zniżce 50%.

Opublikowano

Widać świeży gracz, to postaraj się dołożyć golda aby było 2500, i kup sobie premkę 6 tieru (Przy najbliższej przecenie 30%). Bo to nie ma sensu kupować 5 poziomu skoro za kod dla początkujący (Zaproszeniowy) przy rejestracji taką t25 można otrzymać bądź Churchill III dodatkowo premke na kilka dni i kilka goldzikow.

Takie jest bynajmniej "Moje" osobiste zdanie...

Ale jeśli uparłeś się że jednak V tier czołgu to polecam T25 Dobra niemiecka marka a to że rzuca na VII tiery to i tak świetnie nauczysz się przebijać czołgi ja na VII tierach nie używam golda i jakoś dobrze idzie mi przebijanie takich czołgów typu IS.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Nie bierz T25. Ma MM do VII tierów.

Jak większość 5 tierów. On w przeciwieństwie do innych ma świetne działo (jak na swój poziom), oraz mobilność dzięki której może flankować, a wtedy 7 tiery przebija bez problemu.

Mnie osobiście bardzo rzadko na 7 rzucało. Według mnie to najlepsza premka na 5 tierze.

Opublikowano

Jak większość 5 tierów. On w przeciwieństwie do innych ma świetne działo (jak na swój poziom), oraz mobilność dzięki której może flankować, a wtedy 7 tiery przebija bez problemu.

Mnie osobiście bardzo rzadko na 7 rzucało. Według mnie to najlepsza premka na 5 tierze.

Mobilność dobra ale wolno obracająca się wieża i traci prędkość podczas objeżdżania wroga tym czołgiem najlepiej grać na dystans i korzystać z atutów działa dobra celność i reload jak na ten tier i przebicie, oczywiście nie wiem jakie ma camo bo osobiście perków do camo nie robiłem załodze na nim.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Mobilność dobra ale wolno obracająca się wieża i traci prędkość podczas objeżdżania wroga tym czołgiem najlepiej grać na dystans i korzystać z atutów działa dobra celność i reload jak na ten tier i przebicie, oczywiście nie wiem jakie ma camo bo osobiście perków do camo nie robiłem załodze na nim.

Bo to nie jest czołg do objeżdżania tylko do flankowania (choć jak kto się uprze to te wolniejsze da radę), jest bardzo mobilny to może szybko zmienić flankę i być tam gdzie jest potrzebny. Jako snajper średnio celne działo (działo ma - 0,41m na 100m i skupianie 2,5s) więc gra się nim jako wsparcie głównie. Oczywiście kampić można wszystkim (jak kto się uprze) i snajpić, ale to nie jest jego zadanie.

Ja często nim też grałem na przodzie, z racji tego że często HT kampiły za TDkami i ktoś musiał zza górki czy krzaczka spotować (wiem słaby ma zasięg widzenia bo tylko 320m), później szybko zmiana strony i flankowanie, a na koniec szukać i dobijać na ogryzku.

Do kampienia to polecam bardziej Chi-Nu Kai (0,37m i 2,3s) działo świetne.

Tu porównanie tych czołgów: http://tank-compare.com/pl/compare/type-3-chi-nu-kai/churchill-iii/pzkpfw-t-25#T1=486I395I335I592I221&T2=419I338I284I521I191&T3=261I189I175I318I152

Jak pisałem powyżej, dołożyłbym do 1500 golda i kupił jak będzie zniżka 50% 2 czołgi, któreś z porównania w linku - według mnie te 3 najlepsze do zarabiania, zabawy i szkolenia załóg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...