Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam gier które wystarczą na długo

Shifter16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie (na pc) . Uzbierałem parę euro na steamie i nie chcę wydawać ich na grę którą skończę w 2 godziny. Wszelkie Dark Soulsy, Fallouty, TESy już mam.

Opublikowano

Polecam Original War (teraz przy -80% kosztuje na Steamie niecałe 1 euro) - solidny RTS z elementami RPG, dużym naciskiem na postacie i fabułę i świetnym, klimatycznym polskim dubbingiem.

OW ma dwie kampanie, z których każda w pewnym momencie rozwidla się na dwie ścieżki (w sumie ok. 40 misji w obu kampaniach), pełno modów społecznościowych (nowych kampanii), zarówno na workshopie jak i forum gry (gdzie królują Polacy) i jest non-stop wspierana technicznie.

Rozgrywka przypomina RTSa w sensie, że w większości misji budujemy bazy, ale skala jest raczej kameralna i duży nacisk postawiony jest na postacie np. laboratoria nie działają bez naukowców w środku, warsztaty potrzebują mechaników do produkcji pojazdów, podobnie czołgi potrzebują kierowców (dopóki nie opracujemy sterowania komputerowego lub zdalnego). Każda z postaci jest unikalna, posiada portret, nazwisko i rozwijalny zestaw statystyk, które określają jak dobra jest w walce, inżynierii, mechanice i nauce. Podczas gry postaciom można zmieniać profesje wysyłając je do odpowiedniego budynku i dając nowy zestaw sprzętu, podpadający pod daną profesję.

Mój kanał i program informacyjny Aktualności Strategiczne o grach i modach:

https://www.youtube.com/channel/UCidqU2NQap0m2DnhnkF79aw/featured

Opublikowano

Ze swojego doświadczenia polecam (w każdej z tych gier mam powyżej 100 godzin):

• Garry's Mod
  • Company of Heroes 2
  • Space Engineers
  • Starbound

Polecam również Dark Souls i Skyrim, ale to już masz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...