Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Używana karta graficzna i procesor - czy się opłaca?

KaiwolS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opłaca się kupić jedną z nowszych kart graficznych  i do tego procesor i5 6600 lub i7 6900?? Pewnie za używane i7 wyjdzie mnie jak za nową i5 ale chciał bym zapytać kogoś kto się bardziej na tym zna.  

xD

Opublikowano

Za 6900? Za plyte dasz 3 razy wiecej niz za plytke pod i5 6600, poza tym sam procesor jest 5 razy wiecej, wiec wcale ze uzywany nie wyjdzie taniej :D Chyba cos pomyliles. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Za 6900? Za plyte dasz 3 razy wiecej niz za plytke pod i5 6600, poza tym sam procesor jest 5 razy wiecej, wiec wcale ze uzywany nie wyjdzie taniej :D Chyba cos pomyliles. 

Możliwe że coś mi się powaliło. Ale co polecasz jeśli mam do wydania 3k mam obudowę i dysk, nagrywarki nie potrzebuje. Co kupić używanego a co nowe żeby zbudować dość dobry komputer.

xD

Opublikowano

Znaczy ramy przydały by się chyba nowe ?? Ale po za tym to cała reszta grafika, procesor, płyta, zasilacz. Dysk i obudowę mam a nagrywarki chyba nie potrzebuje?

Dysk posiadam taki : Dysk Western Digital Caviar Blue 3.5 1TB sata/600 7200rpm 64mb cache  (ale chyba to nie jest ważne)

Obudowa: Nie mam pojęcia jakaś przedwojenna.

xD

Opublikowano

Tutaj masz dobry PC za 3k https://www.morele.net/inventory/info/B87f7R/

I5-6400, 8GB ram, GTX 1060 6GB, obudowa. Ogólnie zestaw poradzi sobie ze wszystkimi tytułami. Dysk który masz jest dobry i może zostać. Obudowa nowa RG1. Tylko warto dokupić wentylator/y, bo w zestawie ma tylko jeden.

A po drugie jeżeli możesz to poczekaj do nowego roku, ceny zejdą i kupisz coś lepszego.

Opublikowano

I5-6400, 8GB ram, GTX 1060 6GB, obudowa. Ogólnie zestaw poradzi sobie ze wszystkimi tytułami. Dysk który masz jest dobry i może zostać. Obudowa nowa RG1. Tylko warto dokupić wentylator/y, bo w zestawie ma tylko jeden.

A po drugie jeżeli możesz to poczekaj do nowego roku, ceny zejdą i kupisz coś lepszego.

To niech dolozy do gladiusa m35 i ma kozak, a jak nie to chociaz m20 (filtr wiecej i wentylator wiecej, kable jest gdzie upchac) 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

To niech dolozy do gladiusa m35 i ma kozak, a jak nie to chociaz m20 (filtr wiecej i wentylator wiecej, kable jest gdzie upchac) 

RG1 też jest bardzo dobrą obudową. Minus jest taki, że ma tylko ten jeden wentylator w zestawie, ale można dokupić. Zostanie trochę pieniędzy i można zakupić dodatkowe 2 wentylatory i już. Na dodatek obudowa ma piwnice, więc zasilacz i dysk będą ukryte, a do aranżacji okablowania też jest dużo miejsca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...