Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w stworzeniu gry na Android.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiedziałem szczerze gdzie dokładnie napisać, a chce stworzyć grę w tym że na platformę android. więc pozwoliłem sobie napisać tutaj, mam do was kilka pytań.

Czy stworzenie takiej gry będzie męczące bardzo? czy trzeba posiadać jakieś wielkie umiejętności? od czego zacząć, od jakiego języka, jaki poleca cie program do tworzenia takiej gry? czy lepiej pisać w notepade++ czy jak? po prostu grałem za małolata w grę która nazywała się Goodgame Cafe na NK, mianowicie teraz bardziej spędzam czas na telefonie, i androidzie dlatego wpadłem na pomysł stworzenia gry na android, kiedyś pisałem tam programy na c++ itp, ale jakieś proste... dlatego udzielam się tutaj o pomoc od kogoś kto mnie dobrze pokieruje, powie co i jak...

na przykład skąd bym mógł wziąć obiekty ścian, grafiki na ściany, stoły, zrobić sklepik, poziomy, żeby wszytko wyglądało jak w tej grze :)

Z góry wielkie dzięki za pomoc!!! 

Załączniki gry o jaką mi chodzi :)

preview.jpg

goodagameCafe_screen_01.jpg

goodgame-cafe_1_big.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=dmCD4Mtq7T8

11576_13_08_08_10_35_35.png

POSTY: [50] [100] [150] [200] [250] [300] [350] [400] [450] [500] [550] [600] [650] [700] [750] [800] [850] [900] [950] [1000]

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Generalnie aplikacje na androida pisze się w Javie, ewentualnie C# + Xamarin. Stworzenie takiej gry to zajęcia na co najmniej parę miesięcy w szczególności samemu i pomijają fakt tego, że najpierw trzeba się nauczyć danego języka. Jeżeli jesteś wystarczająco wytrwały to poszukaj poradników do Javy/C# i ucz się. Tutaj masz to troszkę objaśnione i link do kursu:

http://forum.pasja-informatyki.pl/13722/programowanie-gier-android-kilka-slow-wyjasnienia

Jeżeli to ci się nie spodoba możesz spróbować użyć gotowego silnika takiego jak Unity, ale z tym Ci już nie pomogę, szukaj poradników których jest mnóstwo ;) Powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...