Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

EasyHC? Czy tego jest za duzo? No chyba tak.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zamierzam załozyć serwer minecraft z 5 letnim doświadczeniem w skryptowaniu, nie wiem czy robic easy hc, chociaż teraz dużo potencjalnych "graczy" siedzi teraz na tych serwerach.

Jednak interesował by mnie serwer hardcore.

A może zrobić lobby?

Hardcore i easyhc, to dwa "rozne" serwery? Może easy hc i minigry? Hardcore i minigry? Piszcie swoje propozycje;)

Opublikowano

Serwer Hardcore na skryptach? 

ps. serwera hardcore nie wybijesz bez paczki dobrej administracji dobrej maszyny i dobrej reklamy a raczej nie widzę sensu pakowania dużej ilości $ żeby zwróciło się po kilku miesiącach 

Opublikowano

Serwera Hc nie zrobisz teraz, bo nawet patrząc na MCHC jak sobie nie radzi, to ty byś na pewno tego nie zrobił z dużą ilością graczy + community mc w polsce stoi na wersji 1.7 także, aby wejść na inne wersje,wszystkie albo chociaż większość serwerów musiała by przejść na nowsze 1.8+

Opublikowano

Serwerów easyhc jest sporo, czego nie ma to oryginalnych serwerów easyhc. Większość tego typu serwerów składa się z prezentacji napisanej przed 15 letniego chłopca, sądzącego że pobranie paczki i pozmienianie % dropu czyni go nie wiadomo jakiego technika i boga  w dziedzinie tworzenia serwerów. Zrób easyhc i dodaj coś od siebie, nowości, dodatki, serwery easyhc na Polskiej scenie obecnie składają się z "Siema, drop taki, pvp takie, itemy na gildie takie, wbijajcie, najlepszy serwer w Polsce" 

undefined-Imgur-ezgif.com-resize.gif

i do graphics design

Opublikowano

Serwerem easy hc oraz zwykłym hc się nie przebijesz przez obecnie stojące giganty, pomijając fakt że nawet one mają problem z utrzymaniem stałych graczy. Jeżeli masz pomysł na serwer i pieniądze na reklamę to próbuj swoich sił z tym trybem.

Opublikowano

Jeśli byś walnął mega easy hc z reklamami, "autorskimi pluginami" i innymi pierdami to mógłbyś nim wbijać pieniądze i jakby się udało utrzymać easyhc oraz hardcore. Ale coś wątpię, że to się uda.

...

Opublikowano

Zrób jakis dobry pvp z dobrym antycheatem i ogarnięta administracja. Oczywiscie jakies castle 1vs1 2vs2.. xD bo aktualnie są 2 serwerki pvp (no-premium) i no są huyowe.

Opublikowano

Moim zdaniem community nie leży na maxa. Można jeszcze coś zrobić. JA szczerze polecałbym ci zrobić sam serwer HARDCORE jedynie z ub w sklepie ban na 3d po smierci. BRAK VIPOW,BRAK PANDOR & MAGICZNYCH SKRZYŃ i najważniejsze wersja 1.9 i wyższe. Za nogi i beczki tempban dla gildi 1 dzień. Fosa mogłaby być ale beczki nie. Wkońcu hardcore stary polegał na klepie na 5/2 nie na beczkach/trapach. Od czasu do czasu ktoś używał trapów ale to było rzadko. Gdyby ktokolwiek spróbował z tym pomysłem mogłoby mu się udać. Chociaż mogłoby być odwrotnie gdyż większość jest teraz przyzwyczajona do 1.7.10 i tych zjeb*** skrzynek i pandorek.

Opublikowano

Gadanie o mccommnity jest zbędne gram w tą grę od bety 1.7.3 a na serwerach typu HC i pseudo ,,EASYHC'' od praktycznego początku i to nie wina tego ,że każdy lubi grać od nowa po prostu to jest nudne na większości serwerów nie występuje żaden event inny niż budowanie zamku czy innego dropu x2 + na każdym serwerze rządzi $$$ i to się nudzi po 1 tygodniu

Opublikowano

Dzisiejsze serwery EASYHC te megadropy są robione tylko i wylacznie pod pieniadze - administratorzy takich serwerow daja mozliwosc kupna rangi na cala edycje gdzie ona trwa max 1-2 tygodnie poniewaz po takim czasie już gracze spadają.

Opublikowano

Serwerów EasyHC jest sporo tym temat nic nie zmienisz, czy ''prawdziwy hardkor'' by wypalił? nie sądzę ponieważ jest reaktywacja prawdziwego hardkora ponoć :D

Warto spróbować, lub wydać kasę na skórki do innych gier

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano

Jeżeli chcesz stworzyć serwer pokroju survival/hardcore daj sobie spokój. (W minecraftcie istnieje pięć trybów rozgrywki: Kreatywny, przygodowy, przetrwanie, hardcore oraz obserwatora. Easyhc, mediumhc to tylko TYP rozgrywki.) Znajdź odpowiednie osoby z którymi stworzysz Minigamesy ale takie które będą przyciągały także zagranicznych graczy. Polskie community leży, pod względem serwerów.

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Opublikowano

Kolejny EasyHc? To nie ma prawa przejść...

Tego już jest za dużo, lepiej zrobić coś oryginalnego, coś co się wyróżni i zachęci graczy do grania.
Jak dla mnie, to słaby pomysł.

HardCore?

Aby zrobić dobry serwer będziesz musiał się naprawdę wysilić a znajomość scripta nie wiele Ci tutaj da.

Jeśli chcesz w to iść musisz stworzyć naprawdę dobrą ekipę i pomyśleć nad dobrą reklamą.

To też nie jest najlepszy pomysł.

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

5 letnie doświadczenie w skryptowaniu xD

Weź idź przypierdol baranka w ścianę.

@antyflamewar

Zrób easyhc z /fly za hajs, adminem za hajs!!11 

zarobisz, gracze happy i wgl fajnie bedzie

i najlepiej na 1.7, na inne wersje jeszcze za wcześnie

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Gość Marichcje
Opublikowano

Każdy serwer z dobrą reklamą przejdzie ;)

Wystarczy jutjuber i za nim cała banda młodych fanów :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...