Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ten procesor będzie działał na tej płycie głównej?

killXoff

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie.

Bo juz kupilem procesor q6600 pod lga 775. Procesor jest w 65nm. A na mojej plycie g31m-s2c jest napisane 45nm. Czy to bedzie dzialac?

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

Dzieki. A chlodzenie z e5300 rozni sie od chlodzenia z q6600? Bo mam zamiar wlozyc do q6600 boxowe chlodzenie z e5300.

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

Sprawdź to się dowiesz czy wydoli ale raczej nie , bo różnica TDP pomiędzy  65 W a 105 W już jest znaczna 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ktosiu - ale o co ci chodzi? O chlodzenie czy procesor? Nie wiem czy to wazne ale moj zasilacz to thermaltake 530v.

Opublikowano

Chłodzenie boxowe ledwo wydoli , to z  e5300 jest w sam raz do procesora, na lepszy procesor to samo chłodzenie chyba tylko przy pulpicie będzie dobre. 

Przy grach będzie na pewno za słabe, zwłaszcza tych co obciążają procesor. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Opublikowano

Kupie tego spartana. Mam jeszcze pytanie. Czy mozebyc tak ze ten spartan mi sie nie zmiesci na plyte? Albo bedzie uniemozliwial zamontowanie karty graficznej?

Opublikowano

Bardziej bym się martwił czy np coller zmieści się do obudowy. Najlepiej podaj jaką masz. Kartę też podaj przy okazji xD Na płytę na pewno się zmieści, nie ma problemu. Twoja obudowa musi mieć minimum 162mm szerokości.

Opublikowano

Obudowa to zalman z3 plus. Karta narazie 9500gt. Ale mam zamiar niedlugo ja wymienic.

Opublikowano

Dzieki. Kupuje te chlodzenie zeby mi sie procesor nie spalil. Ale czy byla by mozliwosc podkrecania tego procesora na tej plycie? Wydaje mi sie ze ta plyta za slaba.

Opublikowano

Ta, ta płyta jest słaba. Jeżeli chcesz robić OC to już lepiej sprzedać tą płytę, ale ogólnie najlepszym pomysłem jest to, żeby sprzedać tą płytę i w ogóle nie kupować te q6600 (chyba, że już kupiłeś) i zakupić używaną płytę z h61 (max 100zł) i procesor i3-2100 (też 100zł na olx). I będziesz miał lepszą wydajność.

Opublikowano

No juz kupilem.... Za 100zl. Wiec i tak nie duzo. Mowi sie trudno. Dzieki za pomoc aresorek i Ktosiu. Prosze o zamkniecie tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...