Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W jaki sposób uzyskać dostęp do publicznego IP?

Gość Vosly_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Totalnie Cię nie rozumiem. Kupiłeś sobie VPS więc dostałeś dane do ftp zapewne na adres email. To ip co dostałeś to jest twoje publiczne, zainstaluj sobie LAMP na serwerze i po prostu wgraj stronę.

Jeśli masz jakieś problemy z uzyskaniem ip musisz już napisać do supportu arubacloud.

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Opublikowano

Totalnie Cię nie rozumiem. Kupiłeś sobie VPS więc dostałeś dane do ftp zapewne na adres email. To ip co dostałeś to jest twoje publiczne, zainstaluj sobie LAMP na serwerze i po prostu wgraj stronę.

Jeśli masz jakieś problemy z uzyskaniem ip musisz już napisać do supportu arubacloud.

Nie dziwie się. Wyjaśnię ci tak:

Mam VPS z publicznym IP i wszystko jest OK ale chcę postawić na nim serwer VPN (pptp lub podobne) w celu uruchomienia serwera np. do gry na swoim komputerze. Teraz rozumiesz? :P

Nie posiadam własnego publicznego IP dlatego kupiłem VPS

Opublikowano

Publiczne IP zdobędziesz output'em komendy "ifconfig" (prawdopodobnie interfejs eth0, lub coś w podobie. Poza tym -> publiczne IP jest tym którym się łączysz do serwera :)

Dobrze skonfigurowałeś serwer PPTP? DNS'y na nim są dobrze ustawione? Idzie ping'ować IP'ki czy nie?

mpc.jpg

Opublikowano

Publiczne IP zdobędziesz output'em komendy "ifconfig" (prawdopodobnie interfejs eth0, lub coś w podobie. Poza tym -> publiczne IP jest tym którym się łączysz do serwera :)

Dobrze skonfigurowałeś serwer PPTP? DNS'y na nim są dobrze ustawione? Idzie ping'ować IP'ki czy nie?

Właśnie problem z tym że od strony serwera nie mogę pingować klienta ,, 10.0.0.100 '' ale mam dostęp do internetu po połączeniu. DNS ustawiłem z OpenDNS i sądzę że coś jest z iptables.

EDIT

Ktoś pomoże? :(

Za pomoc dam LIMIT like [15]

root@######:~# ping 10.0.0.1
PING 10.0.0.1 (10.0.0.1) 56(84) bytes of data.64 bytes from 10.0.0.1: 
icmp_seq=1 ttl=64 time=0.043 ms
--- 10.0.0.1 ping statistics ---1 packets transmitted, 1 received, 0% packet loss, time 0ms
rtt min/avg/max/mdev = 0.043/0.043/0.043/0.000 ms
root@######:~# ping 10.0.0.100
PING 10.0.0.100 (10.0.0.100) 56(84) bytes of data.
--- 10.0.0.100 ping statistics ---7 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 6146ms
ppp0: flags=4305<UP,POINTOPOINT,RUNNING,NOARP,MULTICAST> mtu 1396 inet 10.0.0.1 netmask 255.255.255.255 destination 10.0.0.100 ppp txqueuelen 3 (Point-to-Point Protocol) RX packets 126 bytes 13192 (12.8 KiB) RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0 TX packets 80 bytes 22645 (22.1 KiB) TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...