Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy z CS:GO

KuSzA89

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na ogół nie jestem osobą, która szuka pomocy na różnych forach aczkolwiek nie mam już siły, ani nowych pomysłów co mam zrobić, a ta gra jest dla mnie najważniejsza ponieważ z tą grą dzielą mnie fajne lata gry od czasów CS 1.6 ale przejdę do sedna aby was nie męczyć czytaniem.

Zacznę od początku i podam specyfikację komputera, którego zakupiłem w styczniu tego roku, a mianowicie :

Procesor: Intel® Core i5-4460 CPU @ 3.20 Ghz

Pamięć: Kingston 8GB 1600MHz DDR3 HyperX Fury Black Series

Dysk: HDD Seagate 1TB Sata III 64 MB

Karta graficzna: MSI GeForce GTX 2GB 960 OC

Płyta głowna: MSI H81M-P33, H81, DualDDR3-1600, SATA3, DVI, mATX (H81M-P33)

No chyba najważniejsze rzeczy wymieniłem do stwierdzenia właściwego mojego problemu, a dokładnie gram od ponad roku w CS:GO i nigdy tak nie miałem jak od kilku dni czyli typowy spadek FPS w grze . Dokładniej mówiąc, gdy gram w CS:GO to mam strasznie spadki fps'ów na serwerach i na meczach rankingowych (cyfra przybliżona od 250 do 90) aż tak drastycznie spadają mi FPS'y i wtedy dzieją się cudowne tzw. klatki w grze moim skromnym zdaniem nie powinienem mieć takich rzeczy ponieważ komputer bez problemowo powinien sobie poradzić z taką grą jaką jest CS:GO. Na koniec opowieści dodam, że inne gry działają płynnie i nie napotkałem takich drastycznych spadków FPS'ów.

Rzeczy, które robiłem aby uporać się z tym problemem lecz niestety dalej się borykam:

-spójność plików gry,

-reinstall gry(nawet przy użyciu programu "Revo unsitaller Pro" )

-wyczyszczenie plików oraz rejestru programem "CCleaner" ,

-wyczyszczenie ręczne niepotrzebnych programów oraz gier z dysku (typowe zaśmiecanie dysku),

-naprawa systemu windows poprzez komendę w CMD sfc/scannow,

-przeskanowanie całego komputera programem "Malwarebytes" ,

-sprawdzanie temeratur w czasie grania CPU wyniosło 50 stopni GPU natomiast 55,

Ok chyba to by było na tyle oczywiście komputer nie podkręcany w żadnym wypadku, czyszczony co miesiąc oraz pasty nie wymieniałem nie wiem czy ta informacja wam się przyda ale wolałem dodać. Życzę wszystkim Wesołych Świąt . Pozdrawiam 

Opublikowano

W audio zmień z słuchawek HRTF na zwykłe :)

Właśnie mam to wyłączone ponieważ strasznie irytowało mnie to i mam normalne słuchawki bez tej funkcji w CS:GO. Może masz jakieś propozycję ? Chętnie posłucham bo mi już ręce opadają . Dziękuje za poradę :)

Opublikowano

Wejdź w NVIDI'E Experience i ustaw cs;go na wydajność :)

Nie pomogło.

Wylaczules xbox dv dr czzy jakos tak

Jeżeli chodzi Ci o DSR wyłączyłem to i powiem Ci ze Loss 0 % i płynniej chodzi ale czasami przycina jeszcze grę . 

Opublikowano

Mam to samo :/ I nic nie działa.. Być może to przez tę aktualizację świąteczną :__;

Opublikowano

adwcleanerem robiles ? Bo moze ci cos siedzi, adw lepsze iz ccc

Tym programem nie robiłem lecz przetestuje od strony połączenia odłączę router i podłącze modem bezpośrednio do komputera ponieważ zauważyłem spadek loss nawet do 40%

Opublikowano

Dodatkowo sprawdź najnowszym Malwarebytes'em, według mnie najlepszy program do skanowania komputera pod kątem tego całego ścierwa i ewentualnie ComboFix'em, ale z nim ostrożnie bo może Ci pousuwać dane, które chciałbyś zachować na kompie. (np. cookie's w przeglądarce etc.)

76561198112365162.png

|Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu.|~ Symetria

Opublikowano

Dodatkowo sprawdź najnowszym Malwarebytes'em, według mnie najlepszy program do skanowania komputera pod kątem tego całego ścierwa i ewentualnie ComboFix'em, ale z nim ostrożnie bo może Ci pousuwać dane, które chciałbyś zachować na kompie. (np. cookie's w przeglądarce etc.)

Sprawdzone tym programem już wcześniej i nie pomogło.

Po odłączeniu routera i podłączeniu bezpośrednio modemu do komputera sytuacja się nie zmieniła. Zakupiłem sobie grę H1Z1 : King of te kill i powiem szczerze, że przy najmniejszych ustawieniach gra klatkuje . Jakieś pomysły co może mi pomóc ? 

Opublikowano

Menadżer zadań i zakładka szczegóły - daj zrzut ekranu wszystkich procesów z tej zakładki.

76561198112365162.png

|Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu.|~ Symetria

Opublikowano

Masz zainstalowane najnowsze sterowniki od karty graficznej ? Karta pracuje w pełną mocą podczas gry, czy w trybie oszczędności energii ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...