Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PAD Product Tool i instalacja romu na Quadra 7 Ultra Slim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem zainstalować świeży rom na tablet Pentagram Quadra 7 Ultra Slim, wszystko szło dobrze aż do momentu WRITE_SYSTEM_PARTITION:

Przy instalacji z recovery z głównego folderu romu stoi na 39% a potem wywala failed WRITE_SYSTEM_PARTITION

Przy instalacji z fabrycznym recovery stoi na 43% i potem tez wywala failed WRITE_SYSTEM_PARTITION

Co mam zrobić żeby tą cegłe odratować?

http://screenshot.sh/m8WtbHs0Vg0yO

http://screenshot.sh/m7Stpd9K3UcWG

Opublikowano

Na forum.android.com.pl albo XDA masz kilka rozwiązań i możliwości, poszukaj. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To poszukaj programu LiveSuit i nim rób, powinien być razem z opisem jak użyć. Nie działa czasami na niektórych modelach.  

Odwiedziłeś przynajmniej polskie forum ? Tam prawie wszystko pisze.  Jak napisałem jest kilka sposobów jakiś ci zadziała. 

Zwykle w tym tablecie unbrick zaczyna się od zainstalowania recovery a dopiero potem na próbie wgrania jakiegokolwiek romu który będzie chciał się wgrać. 

Opublikowano

Forum obleciałem szukając rozwiązania, ale prawie wszystko jest na sposobie instalacji przez kartę sd lub na działającym tablecie, tylko jeden jest przez przyciski ale on nie działa.

Podpinałem tablet pod ładowanie więc mam pewność, że powinien ruszyć ale lipton, nic się nie dzieje.

Wszystko się zdupcyło od momentu kiedy wrzuciłem do PAD'a update ze strony głównej pentagrama, od tamtego czasu nie wykrywa go wcale...

Sposób z live suitem nie działa, nie wykrywa tabletu.

Opublikowano

To pozostaje ci tylko deep unbrick prze rozebrani tabletu zwarcie nóżek układu chyba 43 i 44 przy tym chipsecie  i użycie programu AML Flash Tool do wgrania oryginalnego romu. 

ciysm8ch.jpg

Potem może coś poszukam z prostych tutoriali  jak będzie czas.

Tutaj masz dla AML , zastępujesz tylko romami dla swojego modelu 

http://www.slatedroid.com/topic/41478-how-to-unbrick-your-amlogic-aml8726-mx-series-tablet-v20/

Opublikowano

Nie no dobra dobra, przycisnąłem jeszcze raz podłączyłem i nagle bum, ruszyło i wgrało rom bez problemu.

Naładuje go do sety i spróbuje wgrać inny rom, ten co chciałem.

Wszystko ruszyło na padzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...