Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy śnieg kiedyś zniknie?

dextigod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy według was śnieg ma szanse zniknąć z Polski za pare/paredziesiąt lat? Co roku wydaje mi się, że zimy są coraz to łagodniejsze.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Na pomorzu od 4 lat nie było śniegu, jedynie coś w lutym także tego.. prędzej czy później tak o ile klimat się nie zmieni

Opublikowano

Skoro śnieg jest co kilka lat też na pustyniach w okolicy równika  ( nie mówiąc że zimno poniżej zera jest praktycznie co kilka dni )  to dlaczego ma zniknąć z Polski która jest w zimniejszym klimacie ? 

Może kiedy zniknie ale to za kilkanaście tysięcy lat. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Całkiem zniknąć, to prawdopodobnie nie zniknie, ale pewnie zmieni się ta nasza zima.

Jeszcze kilka lat temu, gdy zbliżała się zima, to wszyscy robili wielkie przygotowanie do zimy, tj. zmienianie opon już początkiem października itd., teraz można zauważyć, że ludzie nawet w grudniu masowo zmieniają opony, bo wcześniej nie ma sensu, a nie którzy, co przykładowo mało jeżdżą w ogóle nie zmieniają.

Moim zdaniem zima w PL będzie, lecz będzie pewnie ona dość mocno spóźniona, i nie tak gwałtowna jak wcześniej tj. będzie sypało, a zaraz topniało..

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Zniknie, za 5 miliardów lat kiedy to Słońce przetworzy całe swoje paliwo wodoru na hel i jego objętość wzrośnie do takiego stopnia, że cała powierzchnia Ziemi stanie się jałową pustynią bez życia :D

A tak poważnie to nie mam pojęcia. Nie interesuje się tym.

Opublikowano

Potwierdza, na Pomorzu znowu święta bez śniegu, a znając życie spadnie zaraz po nowym roku, kiedy już nie jest nikomu potrzebny

Opublikowano

To my dzisiaj na śląsku mieliśmy małą niespodziankę bo przez około 30 minut sypał śnieg że aż biało było, ale już się topi :/

Opublikowano

W Małopolsce również mamy niespodziankę, ponieważ sypię już od dwóch godzin, kilka cm śniegu, drogi białe, lampki pięknie utulone w śniegu, niestety zero stopni, więc jeśli przestanie sypać, to stopnieje ;/ 

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Dziś na śląsku padało, ale niewiele. Tej zimy u mnie już ok. 6 razy było biało i wszystko topniało w ciągu kilku dni. W Rosji natomiast podobno padają rekordowe mrozy. 

Opublikowano

U mnie wogole nie ma sniegu.

Ale nie zniknie w innych wojewodztwach troche tam bylo.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...