Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie gdzie mogę zmienić locale?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem gdzie mogę znaleźć swoje locale dla tabeli expa w source?

Bo kiedyś mi ktoś napisał takie coś

"Masz tam tabele expa dla różnych locale, musisz zmienić dla swojego"

Ale nie wiem gdzie odszukać te swoje locale help :)

Opublikowano

Tabelka znajduje się w constans.cpp, czemu chcesz zmieniać tabele expa gdy one się od siebie prawie nie różnią? Możesz zedytować swoją tabelę pod siebie, lecz nie możesz przekroczyć granicy 2100000000(lekko ponad) z powodu użytego typu danych(double word) w game. Możesz zrobić expa na ll, ale musiałbyś się trochę z tym pobawić.

Tabelkę którą masz użytą to prawdopodobnie exp_table_common/exp_table_euckr ( nie pamiętam która, bo są takie same)

zandia_sygna.png

Opublikowano

Tabelka znajduje się w constans.cpp, czemu chcesz zmieniać tabele expa gdy one się od siebie prawie nie różnią? Możesz zedytować swoją tabelę pod siebie, lecz nie możesz przekroczyć granicy 2100000000(lekko ponad) z powodu użytego typu danych(double word) w game. Możesz zrobić expa na ll, ale musiałbyś się trochę z tym pobawić.

Tabelkę którą masz użytą to prawdopodobnie exp_table_common/exp_table_euckr ( nie pamiętam która, bo są takie same)

tak tylko jak zmienialem w tym co napisales to i tak nadal nie dziala a expa musze zmienic bo od 110lvl mam takie same wymagane punkty doswiadczenia jak na 111lvl 112lvl i tak w gore i wiesz ze exp jest nie rowny  przez to  

const long long exp_table_euckr[PLAYER_EXP_TABLE_MAX + 1] =
const long long exp_table_common[PLAYER_EXP_TABLE_MAX + 1] =
const long long exp_table_newcibn[PLAYER_EXP_TABLE_MAX + 1 ] =
const DWORD exp_table_newcibn[PLAYER_EXP_TABLE_MAX + 1 ] =

mam takie tabele w ktorej mam dokladnie zmienic zeby dzialalo ? help !

ogolnie to jak czytam tematy to ludzie maja takie cos 

const DWORD exp_table_euckr[PLAYER_EXP_TABLE_MAX + 1] =    

a ja mam takie cos 

moze te long long zamienic na dword czy nie pomozcie :)

Opublikowano

tak tylko jak zmienialem w tym co napisales to i tak nadal nie dziala a expa musze zmienic bo od 110lvl mam takie same wymagane punkty doswiadczenia jak na 111lvl 112lvl i tak w gore i wiesz ze exp jest nie rowny  przez to  

const long long exp_table_common[PLAYER_EXP_TABLE_MAX + 1] =
const long long exp_table_newcibn[PLAYER_EXP_TABLE_MAX + 1 ] =
const DWORD exp_table_newcibn[PLAYER_EXP_TABLE_MAX + 1 ] =

mam takie tabele w ktorej mam dokladnie zmienic zeby dzialalo ? help !

ogolnie to jak czytam tematy to ludzie maja takie cos 

const DWORD exp_table_euckr[PLAYER_EXP_TABLE_MAX + 1] =    

a ja mam takie cos 

moze te long long zamienic na dword czy nie pomozcie :)