Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer się nie uruchamia, dziwny problem

pitterek12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Moj problem jet dosyć nietypowy bo nigdy się z czymś takim nie styknąłem. Otóż zostawiłem dziś komputer na jakiś czas z włączoną grą w tle.(mało zasobożerna, nic aktywnego) Po powrocie zauważyłem że na ekranie pojawił się czarny ekran i miga tam biała pauza. Kilka restartów komputera, update biosu - tylko tyle udało mi się zrobić.

Bios widzi dysk, także raczej nie tędy droga. Udalo mi sie sformatować dysk przy próbie reinstalacji systemu z penboota ale później nie byłem w stanie zaznaczyć na której partycji nowy system byłby instalowany. Poszperałem w necie i okazało się że dysk jest w złym formacie. Zrobiłem z niego ntfs'a w cmd toolu do odzyskiwania systemu z penboota.
No i tu zaczął się ten główny problem. Zrestartowałem system i wywala mi błąd o tym że na żądnym dysku/penie nie ma plikow systemowych dzięki którym mógłbym uruchomić system czy instalacje. Próbowałem ustawiać w biosie wszystkie możliwe kombinacje uruchamiania. Do instalacji systemu dochodze dopiero wtedy kiedy odłącze kabel SATA od dysku. Dysk nadal jest widoczny w BIOSie. Ktoś miał kiedyś podobny problem? Co mogę jeszcze zrobić? 

OFC wszystko dzieje się na win 10.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...