Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Temperatura karty

snooppy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! zlozylem komputer i po pewnym czasie grania zauwazylem ze mój komputer zaczyna głosiej "buczeć" temp karty w spoczynku 30-40°C natomiast po obciążeniu jest 50-65° czy to odpowiednie temperatury?

spec. niżej

GPU: GTX 750Ti StormX

CPU: FX 6300

PSU: Chieftec 450w

Plyta głowna: Gigabyte 78MLT-S2

Ram: 8gb 1333mhz.

PS. temp. procesora to okolo 40° w spoczynku, 40-60° po obciązeniu..

Opublikowano

Buczy, bo pewnie masz chłodzenie BOX'owe. Temperatury w każdym razie ok.

P.S. - taki zestaw słaby ci wyszedł. Przeciętny FX, do przeciętnego GTX 750 TI, a to wszystko na przeciętnej płycie, do której włożony jest przeciętny RAM. Wszystko to zasila natomiast przeciętny zasilacz.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Niestety boxowe chłodzenia do AMD są słabe. Hałaśliwe i mało efektywne prawie że. Sam miałem i zauważyłem. Jeżeli nie masz zamiaru robić OC procesora, to wystarczy używana Fera2 albo możesz też zgarnąć Fortisa HE1225 za 100zł na Allegro. Bardzo dobre chłodzenia.

Opublikowano

jesli ty to skladales to trzeba bylo napisac na jakims forum komputerowym o pomoc, bo wyszlo ci to c**jowo xD

ogólnie to niezły biznes, bo za 560 mogles wyrwac nówke gtx 1050 2gb od palita.. 30/40% wydajniejszy od tej 750tki

temperatury są ok, sam mam apu od amd i standardowe chlodzenie od nich jest głośne i sie grzeje w c**j

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...