Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Program dla poczatkujacego DJ'a

Anastair

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przez ostatnie dni bawilem sie muzyka, chce sprawdzic swoje sily w tym temacie i porobic to dla przyjemnosci. 

Na mysli mam tworzenie roznych remixow czy przerobek piosenek - tak dla wlasnego ucha (A jesli cos kiedys wyjdzie, to raczej sie podziele:)) 

Otoz, nie mam na razie zadnego sprzetu DJ'a i jedyna opcja zebym taki nabyl to gdy juz bede takowy potrzebowac (W co watpie, wkoncu robie przerobki dla wlasnego ucha)

Pytanie jest jaki program polecacie na poczatek? Nie chce sie zniechcecic wiec nie polecajcie mi czegos najbardziej zaawansowanego, ale nie chce tez czegos tak bardzo prostego jak VirtualDJ, w ktorym nie moge sie doszukac sporo funkcji. Najlepiej bedzie jesli takowy program bedzie posiadal duzo poradnikow w internecie. (Po Angielsku oraz po Polsku)

Swoja droga jestem otwarty tez na rozne kursy czy poradniki, jesli znacie cos ciekawego to na pewno na to zerkne.

Myslalem zeby na poczatek zrobic cos latwego. Myslalem, zeby pobawic sie dzwiekami z programu TS3 i poskladac wszystko w calosc :) Kto wie, moze cos wyjdzie.

Opublikowano

FL studio 

Może minie kilka miesięcy jak ogarniesz obsługe programu :D

FL studio 

Deus vult

Opublikowano

FL studio 

FL studio 

No to super zacheta :)

Do robienia setów i mash-upów Serato. Do produkcji własnych utworów/remixów pod Windowsa FL Studio, pod Maca GarageBand.

Polecacie mi FL Studio, nad ktorym myslalem i z tego co widze to jest sporo poradnikow dla poczatkujacych..

Ale czy to jest dobra droga na start? Nie jest az tak zaawansowany jak wyglada? 

Opublikowano

Polecacie mi FL Studio, nad ktorym myslalem i z tego co widze to jest sporo poradnikow dla poczatkujacych..

Jest zaawansowany, ale do ogarnięcia. Nie ma łatwych programów do tworzenia muzyki.

Inaczej, są, ale w tych prostych stworzysz gówno, które w ogóle nie będzie się nadawało do odsłuchu, bo będzie przypominało melodyjki takie jak były w dzwonkach polifonicznych/monofonicznych w starych Nokiach jeśli wiesz o czym mówię.

Tworzenie muzyki ma to do siebie, że "słuchalne" to zaczyna być dopiero gdy osiągniesz pewien poziom. 

5465845486.png

Opublikowano

Nie licz na szybkie efekty.  Jeszcze nie raz odinstalujesz ten program z nerwów :) 

Dodatkowo  ogarnij sobie mase sampli, dobrych wtyczek(zalezy jaki styl muzyczny), polecam massive i Nexus 2.

Deus vult

Opublikowano

Nie licz na szybkie efekty.  Jeszcze nie raz odinstalujesz ten program z nerwów :) 

Dodatkowo  ogarnij sobie mase sampli, dobrych wtyczek(zalezy jaki styl muzyczny), polecam massive i Nexus 2.

Jest zaawansowany, ale do ogarnięcia. Nie ma łatwych programów do tworzenia muzyki.

Inaczej, są, ale w tych prostych stworzysz gówno, które w ogóle nie będzie się nadawało do odsłuchu, bo będzie przypominało melodyjki takie jak były w dzwonkach polifonicznych/monofonicznych w starych Nokiach jeśli wiesz o czym mówię.

Tworzenie muzyki ma to do siebie, że "słuchalne" to zaczyna być dopiero gdy osiągniesz pewien poziom. 

No to wporzadku, jeszcze dzisiaj prawdopodobnie go kupie.

Polecacie jakies w miare aktualne poradniki dot. tego programu czy cos co mi sie przyda?

Opublikowano

Polecacie jakies w miare aktualne poradniki dot. tego programu czy cos co mi sie przyda?

Nie kupuj, pobierz triala, 90% odpada przy ogarnianiu tego w ciągu pierwszych 3 dni. xD

Generalnie najlepsze poradniki są anglojęzyczne, polskich jest stosunkowo mało. Po angielsku są nawet dedykowane książki temu tematowi, część z nich naprawdę bardzo dobra.

5465845486.png

Opublikowano

Nie kupuj, pobierz triala, 90% odpada przy ogarnianiu tego w ciągu pierwszych 3 dni. xD

Generalnie najlepsze poradniki są anglojęzyczne, polskich jest stosunkowo mało. Po angielsku są nawet dedykowane książki temu tematowi, część z nich naprawdę bardzo dobra.

Mozliwe, ze jak go kupie to tak szybko nie odpadne :D 

Szczerze mowiac jestem za bardzo uparty zeby tak szybko odpasc.

Na youtube widze sporo poradnikow angielskojezycznych, tylko ze sa stosunkowo stare.

Narazie nie mam za duzo wolnego czasu, ale pozniej poszukam intensywniej 

Opublikowano

FL Studio da ci dużo satysfakcji i mimo tego, że nie jest intuicyjny, to obejrzenie jakiegoś filmiku na YT da ci podstawy. Wtedy beztroska zabawa muzyką. Powodzenia dj'u :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...