Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Main Yasuo - o co chodzi?

Hayasho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy znacie skądś ten magiczny starter pack na Yasuo?

Yasuo + 7th mastery + blood moon = 0/10.

O co chodzi z tym? Dlaczego ludzie tak się rzucają na Yasuo i dlaczego dosłownie zawsze feedują.

Po co w takim razie próbują to na siłę mainować? Ta postać ma potencjał, ale co wskazuje na usilne pickowanie go?

Tak często się to zdarza i tak ciężko są przez takich idiotów throwowane gry. Ja już się nawet nie cieszę jak enemy go mają, bo to nie jest radość z gry kiedy enemy team w kółko napieprza o reportach i łapią przez takiego jednego łebka tilt.

btw. Rozumiem, że mogą się tu wypowiadać osoby z wyższych rang, które może nie mają z tym do czynienia.

Tutaj jest mowa o poziomie wysoki gold/plat/niski diament.

Opublikowano

Taka postac, ludzie lubia sie bawic ta postacia i wszyscy ja testuja. + to nie prawda, ze na high elo tego nie robia, akurat teraz juz co raz mniej to widze ale w poprzednim sezonie takich perelek bylo od groma, ludzie po prostu to biora zeby wychillowac i ew. lpki zdobyc jesli sie ogarnie, no ale zazwyczaj wychodzi jak wychodzi czyli tak jak up.

Ale jesli ktos serio mainuje Yasuo, to warto pozwolic mu grac (przynajmniej u mnie, jesli czuje sie pewnie) choc i tak zazwyczaj jest tak (pozdrawiam Whirlwind [chall yasuo otp]) ze w moim teamie Yasuo robi 0/10 a w enemy 1v9.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

sprawa wygląda tak że yasuo jest bardzo dobrym pickiem. jak mi u mnie w teamie jest yasuo. to wiem ze bedzie report dla niego za feed juz w lobby. 

Ale jako ze gram junglerem to często zmieniam wynik mojego yasuo na pozytywnym co w late może poprowadzic drużyne do wygranej.

Powiem ze jak w enemy team jest yasuo to odziwo oni zawsze ogarniają.

Ludzie naglądali sie lcs to grają, tak samo jak była meta jayca na topie. Na rankedach platyny już mogłem  coś takiego zauważyć że jak jayce wyszedl z dobrego picka to teraz powrócił ze wzgledu takiego ze ktos na lcs tak gral

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Bo ogarnięty yasuo jest silny ? Mam 350k na Yasuo z niezłym kda więc zazwyczaj wygrywam linie.Wracając do tematu czasem są ludzie którzy sugerują się graczami z wyższych lig i nie tyczy się to tylko yasuo np. NB3 często widzę osoby które budują postać tak samo jak on np.Evelynn full ap i feedują bo jedne cc świadczy o zgonie.Nie biorą pod uwagę tego że duża ilość graczy z wysokiego elo grają dla zabawy na smurfach gdzie radzą sobie bez problemu.Na ich poziomie jest inaczej i napewno zdarza im się też spieprzyć.Podobnie z ivernem,naoglądali się dreda i teraz często go widzę w grze i często jest to ich 1 -5 gra tą postacią i nie mają pojęcia o jej mechanice.Jest to sprawa bez rozwiązań bo każdy chciał by grać jak najlepsi gracze ligi legend i dominować w ich sposób.Uwaga tutaj rozpoczyna się ból dupy.Rito nie bierze tego pod uwagę i opisując sposób oceniania co zasługuje na nerfa bierze się z winratio.Postanowili znerfić yasuo którym ma 52% win ratio i nie jest to easy champion jak to inni oceniaja QQ.Natomiast twitch czy Kayle z 55% win ratio są obecnie za silne ale riot oczywiście tego nie widzi bo nie można nerfic postaci bez skillshotów jak poradziła by sobie społeczność z której 80% to gracze 8-14 lat ?

Opublikowano

Postać obecnie jest po prostu popularna i ma bardzo wysoki skillcap, dlatego spotyka się graczy których poziom znacznie się różni, raz gra się na ludzi niesamowitych mechanicznie jako yasuo, a raz gra się na kogoś kto nawet nie wie do końca jak działa jego skillset.

Mnie jako maina yasuo irytuje to, że wystarczy go picknąć i automatycznie wszyscy są do mnie negatywnie nastawieni, albo specjalnie banuje mi go własna drużyna.

giphy.gif

Opublikowano

Proponuje styl "skurwysyna", widzisz, że gosc chce grać yasuo to to banujesz albo prosisz o bana tłumacząc, że nikt tym nie umie grać, ta postać jest po prostu przeciętna - idealnie taka sama jak riven, póki jestes lepszy od przeciwnika 10x to to będzie działać ale jak przeciwnik ci dorównuje to sobie zapierdalasz z 5k dmg dealu w 40 minucie, nie wiem co to za hype na:

- yasuo

- riven

może po prostu ludzie widzą fun w graniu tymi postaciami, szkoda, że reszcie psują rozgrywkę.

a to, że jakis yasuo robi gierke 1v9 to tylko i wyłącznie wina osoby która była na lini przeciwko niemu, po prostu ten yasuo jako gracz był lepszy, zrobiłby to samo każdą inną postacią na tego samego typa

w skrócie każdy jest bogiem yasuo jak przeciwnik da się zabić parę razy na linii i biegamy 5/0, przy 0/0 i podobnej farmie już nie jest tak kolorowo

@Kaktus.

co kto woli, nie oszukujmy się, ludzie banują yasuo bo nie chcą tego w drużynie a nie przez to, że jest "OVER POWER" xD

Opublikowano

@Dakos A nie lepiej byłoby np sprawdzić na op.gg jak ktoś radzi sobie z graniem daną postacią? Bo banowanie yasuo komuś, kto jest z nim na prawdę dobry to moim zdaniem kiepska sprawa.

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...