Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Streamowanie Steam Między 2 PC

Arronax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Gdyby temat był w nieodpowiednim dziale proszę o przeniesienie.

Jak chyba już każdy wie jest opcja streamowania gier na steam między komputerami.

Chciałbym skorzystać z tej opcji, ale moja sieć domowa jest za wolna, a dostępu do routera nie mam.

Czy jest możliwość, żeby połączyć ze sobą bezpośrednio komputery kablem ethernet, żeby odpalić gry i streamować lub pośrednio np. przez drugi dokupiony router?

I czy ten komputer HOST mógłby mieć połączenie z internetem, żeby grać online i streamować jednocześnie ?

Jeśli jest taka opcja to prosiłbym o pokierowanie mnie, żeby to działało jak najlepiej.

Jeśli specyfikacja obu sprzętów, będzie potrzebna to ją podam.

Zaznaczę tylko, że komputer HOST jest połączony z siecią przez kartę sieciową na USB.

Z góry dziękuję.

Opublikowano

Skoro dwa kompy są wpięte bezpośrednio do tego samego routera to nie piepsz że sieć jest wolna. Do tego wystarczy byle siec 10 Mbps a pewien masz i tak 100 Mbps na wewnętrznym LAN 

Można połączyć dwa komputery bezpośrednio kablem krosowanym ( crossover )  wystarczy że taki kupisz.  Jak ustawiać i udostępniać internet to sobie bez problemu znajdziesz . 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To w czym problem, masz 50 Mbps, po kablu jest 100.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...