Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

UPC - Internet + Telewizja

eSay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka. Tak jak w temacie zastanawiam się nad wzięciem z UPC pakietu Internet (Do 120Mb/s) + telewizja (Jakieś 103 kanały dla ojca) w związku z czym mam pare pytań.
1) Jak oceniacie usługi UPC? Warte polecenia czy lepiej sobie odpuscić i poszukać czegos innego? Prędkość w zupełnosci mi wystarczy, zależy mi bardziej na stabilności internetu a tato również będzie zadowolony z tych 103 kanałów bo jak na razie leci na tych darmowych 30 kanałach xD
2) Czy umowa bez zobowiązań faktycznie jest bez zadnych zobowiązan - rezygnuje kiedy chce czy są jakieś małe druczki w stylu, że moge wypowiedzieć umowe dopiero po x miesiącach?
3) Jeżeli strona twierdzi ze pod moim adresem nie oferują usług to w ogole na to nie ma szans czy jest to kwestia dogadania się z UPC?

Opublikowano

Internet masz DO określonego przedziału a nie na co odzień, oglądana telewizja spowalnia internet ok 10-20 % , reszta zależy od lokalnych warunków i wykonania sieci, masz sąsiadów to popytaj od nich się dowiesz więcej.

Skoro masz na określony czas to chyba normalne że przez czas określony jesteś zobowiązany płacić i nie możesz wypowiedzieć bez poniesienia kosztów. Ile to pewnie też pisze albo sam się ich spytaj. 

Jak nie chcesz to takiej umowy to weź bezterminową możesz kiedy chcesz zrezygnować.  

I tak i nie. Najwyżej zapłacisz dodatkowe koszty od kilku stów do kilku tysięcy. Czasem najlepiej zebrać kilka osób co są zainteresowane, koszty sie rozłożą. 

Zresztą sam się pytaj bo znowu to zależy od lokalnych warunków i możliwości. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Z sąsiadów nikt nie korzysta z usług UPC.

Bez zobowiązań=na czas nieokreślony. W taki sposób jest to przedstawione na stronie

Opublikowano

1) Bardzo dobre, używałem przez długi czas i nigdy nie narzekałem. Zdarzały się awarię - jak wszędzie, w ciągu 6 lat ze 3 razy? Więc według mnie wynik znakomity.

2) Nie wiem, nie używałem

3) Założą, ale to duże koszta, jeśli faktycznie nie oferują u Ciebie usług - lepiej zainteresować się innym dostawcą.

343731479829004887779.png

Opublikowano

w upc masz dobre i stale lacze.

Mozesz wziac za 60 zl bez zobowiazan (rezygnacja z miesiecznym wypowiedzieniam), ups wifi free, i 30 kanałów ;)

szczerze mowiac korzystam od 2 msc i polecam :P

Szukam grafika, który zobi mi sygnaturkę ;)

Opublikowano

I na takie wypowiedzi liczyłem :) 

Jednak jeżeli miałbym już brać coś od UPC to pakiet z m.in 100 kanałami - ojciec telewizomaniak xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...