Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam sterowników do Creative sb0100

tm_WIII

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są  na stronie supportu creativa

Tak ogólnie takie zabytki nie zaliczają się do obsługiwanych kart przez creative pod w10.

Jeśli nie znajdziesz w supporcie do swojego typu ( CTxxxx ) nawet nie licz że będziesz miał  , masz YouTube tam masa tutoriali jak ominąć problemy i cokolwiek zainstalowac, poszukaj i sprawdź może jakiś zadziała. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Moje działały tylko na uniwersalnych , jeśli chciały w ogóle działać. Samo uruchomienie programów do obsługi systemu uwalało  nawet system. 

Sam przeglądnąłem kilkanaście tutoriali na youtube i tylko jeden sposób działała, po zmianie kompa już nie działał i trzeba było zaczynać od nowa. :/   

Może coś znajdę jak będę w domu po szkole tak za 2 godziny

Opublikowano

Virtualna nie obsługuje creatiwa, to akurat wyjątkowa karta i używa bezpośredniego dostępu do magistrali danych i do pamięci dlatego problemy z działaniem pod nowymi systemami. 

Postaw normalny system jak chcesz używać, w7 w zupełności wystarczy 

Opublikowano

Virtualna nie obsługuje creatiwa, to akurat wyjątkowa karta i używa bezpośredniego dostępu do magistrali danych i do pamięci dlatego problemy z działaniem pod nowymi systemami. 

Postaw normalny system jak chcesz używać, w7 w zupełności wystarczy 

czyli na virtualu stawiać win 7 czy jednak osobno obok 10 ?

nmexyu-2.png

oznacz mnie jeśli chcesz żebym odpowiedział @tm_WIII

Opublikowano

Na virtualnym nie działa , najwyżej będzie to samo co z windows 10. 

Nie wiem po co ci ta karta akurat potrzebna. 

Opublikowano

Na virtualnym nie działa , najwyżej będzie to samo co z windows 10. 

Nie wiem po co ci ta karta akurat potrzebna. 

do głośniczków akurat mam pod ręką tą kartę więc można się pobawić podobno jest dobra .

nmexyu-2.png

Opublikowano

@Ktosiu więc tak pobawiłem się z kx'ami i działa tylko subwofer za mocno działa hehe aha i kx mixer nie działa czy był jakiś mixer pod te sterownmiki i jak to było z tymi kanałami odwracanie itp. bo chyba źle złożyłem to 

nmexyu-2.png

Opublikowano

Poszukaj jakiś innych mikserów programowych i sprawdź działanie, nie brak ich. 

U mnie nie chcą kx działać wcale, to zależy od płyty głównej i używania BIOS ( na większości płyt ze starymi biosami działa zwłaszcza karty na PCI  ) albo UEFI , mam tylko  UEFI.

Opublikowano

@Ktosiu
Ale kx'y jako takie nie działają instaluje mi kartę i później mixer automatycznie startuje z systemem no i pluje się że nie ma sterowników przeinstaluj. ustawiam z ustawień dźwięku że ma być kanał 4/5 przestawiam na karcie i głośniczki działają tylko subwofer bardzo mocno działa i to bardzo nie wiem czy nie za mocno i myślę że ma to być inaczej wszystko poukładane 

nmexyu-2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...