Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tera NA :)

Kapilek122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. :)

Pobieram właśnie Tere NA i moje pytanie brzmi..Czy opłaca się w ogóle zaczynać, ktoś w to gra jeszcze gra? :D ( a jak tak to na jakim serwerze polecacie zacząć na NA), jaka klasa na początek-myślałem o ninji, ale nie wiem czy to dobry wybór...Jaki polecacie sposób na zarobek na początek ? Opłaca się robić te początkowe dungi czy dopiero te na end game? Widziałem już sporo tematów, ale były parę miesięcy temu :DD

Proszę o waszą subiektywną opinie na ten temat :D .

Opublikowano

Cześć, oczywiście, że warto zagrać w terę. Najwięcej graczy masz kolejno na Tempest Reach, Celestial Hills PVE, Mount Tyrants i Fey Forest PVP. Aktualnie gram razem z gildią na serwerze CH.

Co do dungów zależy jak chcesz expić. Można na początku lvlować na questach i jest to zalecane dla nowych osób, ale jest tak zwany hyper lvling, który polega na farmieniu instancji do 60lvla.

Co do klasy na początek to ninja lub brawler. Przy obu klasach trzeba umiejętności, bo o beznadziejne ninje nie ciężko i brawlerów, którzy nie potrafią nic utankować. Ogólnie do klas wybierz jedną, potem testuj kolejną. Sam aktualnie posiadam 8 postaci na 65. :)

Opublikowano

Ja gram od jakiegoś miesiąca na NA . Co do ludzi czy jest grywalna . Musze powiedziec , ze aż denerwująco grywalna jak jest wieczor a na serwer wbija tyle graczy , ze czesto mam problem z lagami :/ xD . Mowie oczywiscie o glownych instancjach jak HighWatch itp . Trzeba zmieniać podkanały ponieważ pierwszy zazwyczaj jest na Medium lub Hight . Aktualnie gram na serwerze PvP i tobie też polecam . Dużo rozgrywka sie nie różni od PvE . Co do lvl'owania radze robic questy do 25 lvl potem same dungeony i areny typu Kumas . w 2 dni bez pospiechu wbilem 65 lvl priestem . Zapraszam na pw jutro bede robil nowa postac od zera wiec mozesz sie do mnie dołączyć

chialem dodać , że niedłuo wychodzi nowa postać więc bedzie pewnie jeszcze bardziej grywalna gra . 

Opublikowano

Cześć kiedyś grałem już na NA, ale kurde ten ping mnie strasznie denerwował. Zapewne jakbym teraz znowu spróbował, nie dawałbym rady(nienawidzę grać na opóźnieniu po prostu), dlatego mam zapytanie do was - czy da się jakoś ominąć choć trochę jakieś pingi, ominąć w sensie zmniejszyć(oczywiście poza tym, że mam kupić po prostu lepszy internet heh xD) owy ping?

Dzięki za odpowiedź :))

Dzięki za odpowiedzi :) A co do ulepszania itemków jest cięzko? Wszystko leci z dungeonów tak?

edit: Nie ma żadnego p2w?

Co do twojego ostatniego pytania na serwerze NA nie ma p2w :)

edit x3

Chciałbyś może zacząć grę od nowa razem? Chętnie bym sobie pograł w święta :D

Opublikowano

Prawdę mówiąc w każdej grze jest tak zwane p2w tylko nikt nie zwraca na to uwagi. Tera NA ma taki plus, że jedyną rzeczą z IS'u jaką daje przewagę to inear wear ze statystykami, ale zarobić 200k na najlepszy to kwestia momentu i chęci. :)

Opublikowano

@up 

Wszystko mozna wydropic z Dungeonów . Czasem nie jest to proste ale w 100% mozliwe co do ulepszania eq to tu juz troche zabawy jest niby jest bardzo latwe na nizszych lvlach lecz na tym 65lvl wydasz kilkanaście jak nie dzisiąt tys golda na ulepszenie full eq pod wysoki gear ( item lvl ) bez danego item lvlu nie wejdziesz do dungeonów wybranych . . 

CO do pingu niestety nie moge sie wypowiedziec poniewaz ja nie odczuwam żadnego wysokiego pingu a mam internet z modemu z Orange oraz Play xD

Co do wspolnej gry jutro startuje z nowa postacia . Jesli chcecie dosc szybko wbic lvl tym bardziej , ze udostepnili status elite na 15 dni i jeszcze troche bedzie to zapraszam .

Jak coś serwer ( Mount Tyrannas PVP ) . Pisac pw kto chetny . Zawsze lepiej pograc w duo czy trio niz samemu ^_^

Opublikowano

Ja ogólnie zapraszam wszystkich do mnie do gildii na CH, aktualnie expię reapera, a warrior 30 już czeka na jakieś party. Na pw mogę też podać discorda. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...