Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież kosy na allegro

klakier997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem a mianowicie okradli mnie na allegro z kosy.Po wystawieniu kosy po dwóch dniach znalazł się zainteresowany i dokonał zakupu.Przyszły 3 e-maile  od allegro 1-"Sprzedałeś przedmiot przez kup teraz" 2-"PayU Kupujący niezarejestrowany wybrał sposób zapłaty" 3-"Zakończenie kup teraz".Po tym wszystkim po paru minutach przyszedł kolejny e-mail "Nowa wpłata od kupującego", okazało się jednak że jest on sfałszowany(dowiedziałem się o tym po fakcie)Po otrzymaniu meila z informacją o wpłacie wysłałem sprzedany przedmiot dla kupującego, minęły 2 dni a wpłaty nigdzie nie ma zacząłem szukać informacji co może być przyczyną opóźnienia przelewu, po czym doszedłem do wniosku że e-mail został wysłany przez oszusta.Wiem że jest to po części moja wina że nie zobaczyłem przy wiadomości zielonego(ptaszka) z potwierdzeniem autentyczności,lecz jest już po fakcie i proszę o wskazówki co mogę zrobić żeby odzyskać stracony przedmiot.Kontaktowałem się już z supportem steam lecz po fali kopiowania itemów wątpi że mi go zwrócą   https://scr.hu/yaA39V https://scr.hu/PnN7al https://scr.hu/an8B2P

Opublikowano

Zgłoś to allegro.

Co prawda kosy Ci nie zwrócą ale jakby nie patrzeć jest to oszustwo i imo to załatwią.

Opublikowano

Aleś ty naiwny, zawsze sprawdza się kartę płatności ..zawsze ! Payu ustawia się by wypłacało po 24godz i sprawdza się czy przelew przyszedł od payu na konto i dopiero później się wysyła.

Opublikowano

Kartę płatności sprawdziłem i było tam "rozpoczęte", z racji tego że to była niedziela wiedziałem że przelew może trwać 1-2 dni, a po otrzymaniu takiego meila byłem przekonany że wpłata już poszła.Z racji tego że to była moja pierwsza aukcja nie wiedziałem jak działa te całe payu i myślałem że skoro jest niedziela i żadnych przelewów nie robią a na meilu było że wpłata jest to tylko kwestia tego żeby przesłali na moje konto bankowe.

Opublikowano

Więc trzeba było czekać aż tam będzie ZAKOŃCZONE i potwierdzenie bank  potwierdził przekazanie pieniędzy.

Opublikowano

Weź się koleś nie pierdol. Ja ci rozkazuję co masz robić.. piszesz do allegro, to raz. Dwa, piszesz na forum prawnicze. Trzy, pozywasz gościa, normalnie się sądzisz w sądzie. Typ dostaje wyrok za oszustwo internetowe i podrabianie dokumentów.

Z frajerami trzeba krótko koleś, zrób tak żeby to był jego ostatni raz w życiu... A jak jest młody to masz pewne jak w banku, że jeszcze mu stary wpierdoli :).

Ja bym tak zrobił, idź się sądzić. Nie ma co czekać. Nie wiem dlaczego tak się boją tych sądów.. masz 100% wygraną. Jak jesteś młody to przedstaw problem mamie, czy tacie i uwierz, że zrozumieją na 100% jak normalnie z nimi pogadasz.

Opublikowano

Przelew z payu na payu trwa kilka minut, piątek świątek czy niedziela xD

Weź się koleś nie pierdol. Ja ci rozkazuję co masz robić.. piszesz do allegro, to raz. Dwa, piszesz na forum prawnicze. Trzy, pozywasz gościa, normalnie się sądzisz w sądzie. Typ dostaje wyrok za oszustwo internetowe i podrabianie dokumentów.

Wystarczy napisać do allegro - oni się wszystkim zajmą. Po co ma zaczynać z grubej rury, tracić czas, nerwy i kase na adwokatów/rozprawy.
Zgaduje, że koleś się obsra jeżeli dostanie pismo od allegro w stylu, że jest oskarżony o oszustwo na podstawie tego i tego paragrafu i sam zwróci hajs xD

Opublikowano

Wystarczy napisać do allegro - oni się wszystkim zajmą. Po co ma zaczynać z grubej rury, tracić czas, nerwy i kase na adwokatów/rozprawy.

Zgaduje, że koleś się obsra jeżeli dostanie pismo od allegro w stylu, że jest oskarżony o oszustwo na podstawie tego i tego paragrafu i sam zwróci hajs xD

Na c**j ma go tylko straszyć? Nie straszyć tylko r******* w pył. Jak wygra rozprawę, a wygrałby na 100% to oskarżony by zwracał wszystkie poniesione koszty tak btw + wyrok :). Koleś z wyrokiem za takie coś w papierach i już ma przejebane w życiu. Niech spierdoli mu życie :).

Opublikowano

Witam, zostałem w ten sam sposób oscamowany, możliwe ze to ta sama osoba, prawdopodobnie podał fałszywe dane. Dodam że to był 18 grudzień.

2pacforsebul.png

lovempcforumpl.gif

Wstaw To jeśli kochasz MPC FORUM

Zbieram -!!!

Istnieją Pliki Serverowe CrossFire Zobacz Spoiler

crossfire20090509203656.png

69555d1241954354-crossfire-online-server-files-pserver.jpg

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżam temat, policja nie mogła typa namierzyć więc sprawę umorzyli po 6 miesiącach, a allegro umywa ręce. 

2pacforsebul.png

lovempcforumpl.gif

Zbieram -!!!

Opublikowano

Widze ze praktycznie gowno wiecie na ten temat.

Allegro tylko mozedac dane do zlokalizowania typa itp 

A sprzedajacy ma isc na policje to zglosic z wszystkimi dowodami

Na allegro takich fake potwierdzen jest BARDZO DUZO ja zlokalizowalem jednego takiego oszusta i byl to dzieciak ktory byl nalogowcem grajacym na jackpotach i zeby miec czym grac to oszukiwal...

A po za tym dawaj jego tradeurl a my forumowicze go bedziemy reportowac za scamy

Opublikowano

Wszystko było zniesione na policję i dobrze opisane, krok po kroku, a ze go namierzyć nie mogli bądź się im nie chciało to sprawę zamknęli.. 

2pacforsebul.png

lovempcforumpl.gif

Zbieram -!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...