Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno czołga premium

xDefqonOnex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakim najlepszym wyborem by było kupić czołg VIII poziomu do zarabiania?

Załogi, które posiadałbym na premki to Lowe,IS-6,T34,Fv4202,Panther 8,8.

Odnośnie tego mam tylko kretes na kupno jednego czołgu VIII poziomu, jaki polecacie? Którym najlepiej idzie zarabiać ?

Wiecie załogę zawsze można dorobić do czołga premium, ale aktualnie załogę mam na wymienione wyżej czołgi...

Odnośnie mojego stylu gry to Ciężkimi jechać na wroga i kontować się... bądź wykorzystywać wieże.. średnie zależne od twardości pancerza bo jak papier to z daleka

więc style są przeróżna a zależy mi na zarobkach miłych z kontem premium i do szkolenia załogi.

Niedługo jest obniżna 24.12.16 na VIII premki i zastanawiam się jaką kupić.

A i zapomniał bym dodać interesował by mnie czołg z dobrym MM, a jeśli do X to z dobrym działkiem :).

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Poleciłbym Ci IS-6. Jego zaletami jest dobry pancerz, w miarę mobilność, i dobre obrażenia,oraz MM do IX tieru. Jedną z wad ( nie dla każdego) jest trochę mała penetracja, ale to da się przeżyć, strzelając po słabych punktach lub czasem używając golda. Pytanie czy posiadasz konto premium, ponieważ niektóre czołgi mają drogie naboje np. T34. Tanie naboje mają Pantera 8.8 oraz Fv4202. Niby głupota patrzeć na cenę naboi, ale bez konta premium granie czołgami, których naboje dużo kosztują nie ma trochę sensu, bo jednak trochę się jednak traci srebra. 

Na Twoim miejscu wybrałbym IS 6

Opublikowano

Oczywiście konto premium jest :) zależy mi na jakimś fajnym czołgu, który potrafi pociągnąć z około 100k kredytow za bitwe przy 2-2,5k dmg :)

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Opublikowano

Lowe dostał buffa do pancerza ale nadal jest dość łatwym celem. Za to ma fajne działko i jak polosuje na VIII to może być fajnie.

IS6 jest spoko ale skoro szukasz zarabiaczki to akurat na tym czołgu nie zarobisz, bo golda trochę trzeba wystrzelać (z tego powodu nie wiem czemu @TermalQ ci go polecił).

T34 ma bardzo fajną penetracje (gold jest zbędny) i mocną wieżę. Kadłub też coś czasem odbije. Za to jest strasznie wolny (więc w tych czasach ciężej się nim gra), działo jest niecelne i pestki drogie więc jeśli chodzi o strzelanie to musisz być rozważny. Polecam ci go jeśli ogarniasz grę takimi klockami bez celności.

Fv i Panther to dno i tylko jak na topa polosuje to można pograć.

Ze wszystkich czołgów, które są za golda polecam ci amx cdc lub najlepiej fcm. W FCMa nie walą odłamkowymi, bo nie wchodzi, czasem coś odbije (nie jest to zasada ale z niewiadomych przyczyn ten czołg odbija więcej niż powinien), działo świetne i dwie najważniejsze sprawy: dobra mobilność i ograniczony MM.

Opublikowano

nie ma czolgu ktory za samo 2.5k dmg zarobi 100k sreberek 

pozatym na zarobek wplywa kilka czynnikow a nie tylko dmg i fragi 

dzisiaj za fajna bitwe na e25 : 4800 dmg 2200 dmg ze spota i 5 fragow, brutto zarobilem 117k 

na 100k trzeba natluc sie troszke : przy 8 tierach grubo ponad 3k dmg 

co do czolgu to omijalbym t34 i panther 8.8 , reszta to kwestia gustu 

t34 dlugo laduje , dlugo skupia a gdy juz skupisz to trafisz albo i nie 

panther 8.8 nie posiadam ale jeszcze chyba mi sie nie zdarzylo zeby mi ktos w tym czolgu napsul krwi (chyba ze idiota z wlasego teamu ;)  , brak pancerza , mobilnosci i camo nie rekompensuje dzialo z tigera 

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

No może przesadziłem z tym 2k dmg :) ale jak na razie mam mieszane odczucia między wyborem IS-6 a czymś innym bym wziął super perszinga ale jest wolny no ale dostał buffa do działka a CDC/FCM także bym nie pogardził tylko że nie mam załogi :D

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Opublikowano

@up załogę zawsze można zrobić na twierdzach w dobrym klanie lub na drużynówkach. IS6 i perszing pomimo fajnego MM nie są dobrymi zarabiaczkami. Fakt, że są przyjemne ale gold jest potrzebny w wielu przypadkach, a to ogranicza zarobki.

Opublikowano

Ogólnie wybór czołgu powinien być oparty na twoim stylu gry. Ja osobiście bym tobie polecił albo Lowe, albo T34. Oba czołgi są ślamazarne i nie zajmiesz dogodnych pozycji. Zrobią to inne, szybsze czołgi. Jeśli preferujesz walkę na dystans to tylko Lowe. Świetna celność działa. W zwarciu lepszym rozwiązaniem jest T34. Słaba celność jest wynagradzana penetracją. Bez problemu powinieneś X tiery przebijać. Tylko ten korpus, praktycznie wszystko przyjmuje. IS6 pomimo preferencyjnego MM słabo zarabia. Odradzam. Możesz też pomyśleć o Francuzach. Bardzo dobra mobilność, dobrze zarabiają i też szybko giną. Nie miałem jeszcze styczności z T26E5 Patriot oraz AMX M4-49 Liberte. Ponoć są OP.

Opublikowano

Jeśli mi starczy to chyba zdecyduje się na super persa i cdc możliwe że mi starczy golda na te dwie premki :).

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Opublikowano

Super P. nie jest obecnie złym wyborem dostał buffa do peny czego mu brakowało no i ma losowanie +1 i pancerz, który nadal nawet na goldzie jest trudny do przebicia dla czołgów równego lub niższego tieru. CDC też fajny, ale trzeba dużo na nim myśleć bo to papier.

Opublikowano

Dobra kupiłem x2 czołgi VIII tieru i szczerze powiem CDC wymiata średnia bitwa po 2k dmg wychodzi od 60 do 80k kredytów wiec jest spoko :).

0f836d5c65f1a4b0gen.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

>chcial kupic 1 drogi czolg premium

>kupil 2 bo sie nie mogl zdecydowac

ogolnie to tylko is-6 moim zdaniem, jadzka dobry czolg, dobrze zarabia ale znudzi ci sie szybko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...