Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Windows 7- nie wykrywa monitora

St4hu

Pytanie

Opublikowano

Witam serdecznie, od jakiegoś czasu czasu męczę się ze swoim monitorem. Wcześniej wszystko było cacy, system wykrywał model monitora a co za tym idzie maksymalne rozdzielczości i częstotliwości odświeżania. A teraz wyświetlany jest jako Generic Non-PnP Monitor. A co za tym idzie dostępne mam wszystkie rozdzielczości i częstotliwości odświeżania jakie jest w stanie wygenerować moja karta graficzna i system ma w nosie ograniczenia monitora, o ile rozdzielczości to nie jest problem bo monitor i tak jest w stanie wyświetlić każda jaką mu podrzucę o tyle problem zaczyna się przy częstotliwościach odświeżania a wtedy komunikat na monitorze że poza zakresem i kaplica, czarny ekran. Niby nic strasznego bo obraz na monitorze mam ale niektóre gry wybierają wyższą częstotliwość odświeżania niż mój monitor może udźwignąć i wtedy zaczynają się problemy, fakt spora część gier pozwala zmienić to w plikach i wszystko śmiga ale w niektórych nie ma takiej możliwości. Pobrałem sterowniki ze strony producenta, zainstalowałem ale niestety nie pomaga. Nie wiem już co z tym zrobić dlatego zgłaszam się o pomoc, może ktoś z was będzie mi w stanie pomóc, będę bardzo wdzięczny.

Model mojego monitora to LG Flatron W1943SB i link do sterowników które pobierałem: http://www.lg.com/uk/support/support-product/lg-W1943SB-PF

Moja konfiguracja sprzętowa to:

AMD Phenom 9650 Quad-Core 2.5Ghz
4GB RAM

NVIDIA GeForce GT 730 2GB

Staruszek ale daje rade ;)

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...