Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem na regeneracje terenu

ironer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój problem polega na tym, że mam skrypt który nie wywala żadnych błędów w konsoli ale nie spełnia swojej funkcji. Polega on na tym, że gdy gracz zniszczy blok lub go postawi teren się przywraca w pewnym momencie do swojego pierwotnego stanu. Gdy gracz położy jakiś blok to po regeneracji on zniknie, ale gdy zniszczy jakiś blok on się nie odnawia. Bardzo prosiłbym o szybką pomoc, ponieważ za niedługo chcę otworzyć serwer!

Skrypt:

#DZIAŁAJĄCA CZĘśĆ:
on place:
	if {skywars::gracz::%player%::dolacz} is true:
		if {skywars::status::%{skywars::gracz::%player%::arena}%} is "oczekiwanie" or "odliczanie":
			cancel event
		if {skywars::status::%{skywars::gracz::%player%::arena}%} is "w trakcie":
			if {skywars::rebuild::location::%{skywars::gracz::%player%::arena}%::*} contains location of event-block:
				stop
			else:
				add location of event-block to {skywars::rebuild::location::%{skywars::gracz::%player%::arena}%::*}
				add air to {skywars::rebuild::type::%{skywars::gracz::%player%::arena}%::*}
#NIE DZIAŁAJĄCA CZĘśĆ:
on break:
    if {skywars::gracz::%player%::dolacz} is true:
        if {skywars::status::%{skywars::gracz::%player%::arena}%} is "oczekiwanie" or "odliczanie":
            cancel event
        if {skywars::status::%{skywars::gracz::%player%::arena}%} is "w trakcie":
            if {skywars::rebuild::location::%{skywars::gracz::%player%::arena}%::*} contains location of event-block:
                stop
            else:
                add location of event-block to {skywars::rebuild2::location::%{skywars::gracz::%player%::arena}%::*}
                add type of event-block to {skywars::rebuild2::type::%{skywars::gracz::%player%::arena}%::*}

Z góry dziękuje za pomoc!

Opublikowano

Tutaj kodzik wygląda w porządku. Podaj kod który po czasie odnawia te bloki. Zapewne tam leży problem

//Edit jednak nie

wszędzie amsz rebuild2 a tutaj bez '2' :)

Jeżeli pomogłem, daj + Ciebie nic nie kosztuje Mi znaczy wiele.

Zachęcam do podsyłania pomysłów na film jako poradniki na YouTube

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...