Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Po podłączeniu 2 monitora nic się nie dzieje

Vister87

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam GTX 650. Kiedy chcę podłączyć pod płytę główną 2 monitor to nic się nie dzieje. Czytałem, że trzeba zainstalować jakis sterownik, ale go nigdzie nie mogę znaleźć. Jeżeli ktoś by mógł pomóc, to bym prosił ;)

Opublikowano

To w końcu podłączasz do GRAFIKI dedykowanej czy do PŁYTY GŁÓWNEJ? 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Podłącz monitory pod kartę graficzną, a nie płytę główną.

Poza tym opisz jakimi kablami podłączasz monitory?

Domyślną opcją jest, że drugi ekran powinien być duplikatem pierwszego.

Możliwe, że drugi monitor podłączasz pod płytę główną ponieważ masz oba monitory na VGA, a masz tylko jedno takie wejście. Ale wystarczy zakupić adapter z VGA na DVI-I i możesz normalnie podłączyć drugi monitor pod grafikę.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

O adapterze to wiem, ale gdzieś czytałem, że można pod płytę główną... Ale i tak dzięki za informacje ;)

(WIęc chciałem się upewnić czy można)

Opublikowano

O adapterze to wiem, ale gdzieś czytałem, że można pod płytę główną... Ale i tak dzięki za informacje ;)

(WIęc chciałem się upewnić czy można)

Jednocześnie może działać jedna.

Opublikowano

Nie, jednocześnie może działać nawet kilka grafik i nie ma problemu używać obu grafik jak pozawala na to konfiguracja płyty  głównej. 

Opublikowano

Nie, jednocześnie może działać nawet kilka grafik i nie ma problemu używać obu grafik jak pozawala na to konfiguracja płyty  głównej. 

Wypowiadamy się do tej konkretnej sytuacji, jeśli w tym przypadku by się dało to chyba nie było by tematu?

Opublikowano

To chyba nie zauważyłeś że odpowiadam w konkretnej.  Skoro podłączył do karty graficzne na płycie a płyta sama w tym momencie odłączyła tą grafikę po włożeniu drugiej karty w slot to nie ma szans by działała aż jej sam nie załączy jeśli sie da albo podepnie jak należy drugi monitor do karty graficznej. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...