Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zagralibyście na takim serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Zwracam się do was z pytaniem. Otóż chcę stworzyć serwer, taki jakie były kiedyś. Serwer chcę postawić na wersji silnika 1.5.2. Serwer będzie typu survival + frakcje, z normalnym dropem na rudy. Serwer ma być bez zbędnych dodatków ułatwiające gre. Na serwerze nie będzie "pay2win". Będzie tylko ranga "VIP" która nie będzie miała jakoś ułatwień. Będzie ona miała jakieś dodatkowe komendy, i jakieś bajery. Ale bez dodatków ułatwiających gre. Frakcje nie polegają na cuboidach, tylko na zajmowaniu terenu po przez energię frakcji. Tą energię można zdobyć, poprzez ilość członków w frakcji. Energie tracimy wtedy gdy zginiemy. Energia jest po to żeby zająć jak najwięcej terenu frakcji. Gdy ją stracimy, przeciwnik atakujący naszą frakcje może użyć komendy "/claim" na naszym terenie i może zająć nam dany kawałek terenu zależy też czy przeciwna frakcja ma wystarczająco dużo energii. Na serwerze będzie zabezpieczenie przez "xray'em". Aby jakiś randomowy gracz z owym "xray'em" nie wszedł na serwer i nie zaczął oszukiwać. Na serwerze będzie też dużo ułatwień dla administracji aby lepiej się sprawdzało graczy itp. Serwer będzie tak zabezpieczony, aby utrudnić gre cheaterom. Planujemy zrobić serwer dla graczy z oryginalnym minecraftem. Gracz na no-premium będzie miał dostęp poprzez nie wielką płatność która będzie wynosić grosze. Więc gracz który będzie chciał pograć dłużej niż godzinę z nielegalnym minecraftem będzie mógł taki dostęp zakupić. Tak jak już stwierdzając fakt że gracz z nielegalnym mc będzie mógł bez płatności grać tylko godzinę. Będzie tzw. Okres zapoznania się z serwerem i przetestowania czy serwer będzie odpowiadał graczowi i czy chcę zostać na dłużej. Czy jednak nie, nie podoba się serwer i nie będzie chciał tam grać. Myślę że taka opcja będzie odpowiednia żeby nie płacić z góry i np takowy gracz tylko wyda pieniądze i się zawiedzie. A tego byśmy nie chcieli żeby były opinię że administracja serwera nadciąga tylko na pieniądze a serwer jest do kiczu. Jeśli będzie chcieli więcej wiedzieć o serwerze zapraszam do komentowania i wyrażania swojej opinii. Na temat pomysłu. A i chciałbym dodać że chcemy utrzymać poziom na serwerze, i nie chcemy mieć dzieci którzy nie będą umieli utrzymać kultury i wychowania na serwerze wobec innych graczy. Mile widziane będą starsze osoby w wypowiedziach na ten temat. A po prostu odpowiedzi typu serwer będzie do d*py bo nie bd dużego dropu, czy nie będzie gildii z cuboidami to nie będę u was grać będę ignorować. Z góry dziękuję za wszystkie wypowiedzi i opinie dotyczące tematu.

Gość Marichcje
Opublikowano

Hmm nie zagrałabym.

Nie podoba mi się w ogóle pomysł na frakcje i te zajmowanie czyjegoś terenu, meh. Czyli gdy gildia straci energię to mogą sobie pójść na ich najcenniejsze miejsce i je zając? Beznadziejne jest to, jak dla mnie.

Opublikowano

Hmm nie zagrałabym.

Nie podoba mi się w ogóle pomysł na frakcje i te zajmowanie czyjegoś terenu, meh. Czyli gdy gildia straci energię to mogą sobie pójść na ich najcenniejsze miejsce i je zając? Beznadziejne jest to, jak dla mnie.

Słuchaj no wiesz, nie wszystkim taki pomysł się musi podobać. Ale dziękuję za wypowiedź, według mnie taki pomysł jest fajny no ale cóż każdemu podoba się coś innego.

Opublikowano

Nie zagrałbym. Marny pomysł. Idea takiego serwera by się nie sprawdziła. Serwer upadłby po tygodniu.

Zastanów się nad innym pomysłem.

[-===.COŚ TUTAJ KIEDYŚ BĘDZIE.===-]

Opublikowano

Nie zagrałbym. Marny pomysł. Idea takiego serwera by się nie sprawdziła. Serwer upadłby po tygodniu.

Zastanów się nad innym pomysłem.

Czemu tak uważasz? Znam osoby którym owy pomysł się podoba. Ale tak jak wspomniałem wcześniej nie każdemu się podoba.

Opublikowano

Serwer upadłby po miesiącu (czy na ile byś go tam opłacił). Czemu?

1.5.2. niby fajne, ale nie - jak już chcesz osoby bardziej ogarnięte to 1.9 up, a jeśli chodzi Ci o klimat to sam go stwórz.

Frakcje? Po co ta energia? Może claim z cooldownem czasu między claimowaniem.

Większość graczy to "xSzymus1337FANEASYHC", czyli EASY HC MIAŻDŻY WSZYSTKIE TRYBY HC, SURVIVAL ITP. Przynajmniej to zauważyłem na polskiej scenie serwerów MC.

...

Opublikowano

Jak już robisz serwer to na najnowszą wersję. Wymyśl coś nowego czego jeszcze nie było, a nie powrót do przeszłości!

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Opublikowano

Eh nigdy nie zrozumiem tego trzymania się z uporem maniaka starych wersji gry, jakoś nigdzie nie ma problemu z aktualizacjami tylko na polskiej scenie pomimo tego, że to właśnie na nie jest więcej exploitów. Sam pomysł niczym się nie wyróżnia, kolejny survival z frakcjami i wątpię żebyś przyciągnął nim graczy.

Opublikowano

Serwer upadłby po miesiącu (czy na ile byś go tam opłacił). Czemu?

1.5.2. niby fajne, ale nie - jak już chcesz osoby bardziej ogarnięte to 1.9 up, a jeśli chodzi Ci o klimat to sam go stwórz.

Frakcje? Po co ta energia? Może claim z cooldownem czasu między claimowaniem.

Większość graczy to "xSzymus1337FANEASYHC", czyli EASY HC MIAŻDŻY WSZYSTKIE TRYBY HC, SURVIVAL ITP. Przynajmniej to zauważyłem na polskiej scenie serwerów MC.

Może by upadł ale podejme się tego wyzwania.

Bo jest tici tici szansa że jednak tak.

Jeśli chodzi o wyższe wersje nie jestem do nich przekonany jakoś. Prawda że easyhc teraz królują na polskiej scenie serwerów mc. Ale no cóż spróbować można. Dziękuję za wypowiedź.

Sam opis pomysłu na serwer wieje nudą. Tak po prostu.

Ale chociaż jest wszystko wyjaśnione.

Jak już robisz serwer to na najnowszą wersję. Wymyśl coś nowego czego jeszcze nie było, a nie powrót do przeszłości!

Tak jak wspomniałem do najnowszych wersji mnie nie ciągnie. A jeśli chodzi o powrót do przeszłości, takie są założenia żeby powrócić do starszych wersji.

Eh nigdy nie zrozumiem tego trzymania się z uporem maniaka starych wersji gry, jakoś nigdzie nie ma problemu z aktualizacjami tylko na polskiej scenie pomimo tego, że to właśnie na nie jest więcej exploitów. Sam pomysł niczym się nie wyróżnia, kolejny survival z frakcjami i wątpię żebyś przyciągnął nim graczy.

Mówię nie ciągnie mnie do najnowszych wersji.

Może i tak ale na pewno administracja też trzyma swój poziom, nie są to dzieci, tylko już osoby pełnoletnie.

Opublikowano
Nie grałbym ze względu na użycie absurdalnie starej wersji wydanej ponad 3.5 roku temu.
Według mnie gracze nie powinni zapominać o starych czasach ;/

Zagrałbym z chęcią
To super ;)

Opublikowano

słaby pomysł z powodu że 1.5.2 ma duzo exploitów bys musiał miec napisane plg cot o Joty bez blednie bez zadnej luki (i tak java 6 i 7 ma luki niedlugo 9 wyjdzie). po 2 zbyt stara wersja

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Nie zagrał bym.

To jest kolejny, nudny pomysł na serwer survival + frakcje, których są setki.

Ta 'energia gildii' naprawdę nic nie daje i nie założę się że nie będzie znacząco wpływała na rozrywkę.

W dodatku ta wersja...

Uważasz że postawienie serwera na 1.5.2 to pamiętanie o "starych czasach dobrego mc"?

Niech wspomnienia zostaną wspomnieniami, a nostalgia nostalgią.

Bo MC się rozwija i idzie do przodu. Nie ma co egzystować w wersji która ma już 3,5 roku.

Nie ma przeszkód by stworzyć serwer w "starym stylu" na najnowszych wersjach.

Wystarczy ograniczyć wymyślne i ułatwiające pluginy, automatyczne kopalnie, P2W i bajery typu 'energia gildii'.

Bo wątpię że za czasów 1.5.2 to wszystko było.

Tak, wiem. Te wcześniejsze przykłady rzeczy nie są zbyt związane z twoją ideą na serwer, ale uwierz mi że każdy serwer by wyglądał jak z czasów wczesnego mc gdyby był po prostu prostszy. Bez zbędnych ulepszaczy, pluginów, bajerków.

Jeżeli chcesz bym Ci odpowiedział lub pomógł - pisz @Frap

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...