Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet do LoLa

DarkSavior20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie sprawa jest następująca moj dostawca sie wycofuje i do konca stycznia muszę go zmienić (jest to Espol, chyba lokalny dostawca) i tutaj mam pytanie, jaki dostawca będzie okej. Napewno mam do wyboru vectre i orange, mozecie napisać o swoim doznaniach podczas gry na ich internecie. Podawajcie też innych dostawców potem sprawdze czy są u mnie dostępni

Jezeli to potrzebne to mieszkam 20km od szczecina, miasto troche ponad 40tys mieszkancow

Opublikowano

Bardzo istotny jest download/uopload jaki oferuje Ci każdy z tych dostawców.

Co do orange: Jakiś czas temu użytkownicy tego dostawcy skarżyli się na packet lossy podczas gry.

giphy.gif

Opublikowano

W powazaniu mam downlaod i upload, mi chodzi o stabilność połączenia oraz ping. Najlepiej jakby sie wypowiedział ktoś mający vectre bo najbardziej mnie to interesuje. 

Jak cos szukałem na necie opinii ale to wszystko jest sprzed paru miesiecy

Opublikowano

Ja posiadam orange i gram w lola na nim od roku. Mało kiedy jakieś ścinki, wywalenia z gry. Mam tak około 57-63 pingu.

Nie wiem dlaczego każdy [większość] tak hejtuje orange'a..?

Opublikowano

@DarkSavior20
Ja również mieszkam 20km od Szczecina, a dokładniej w Gryfinie. Jeżeli chodzi o mnie, to korzystam z internetu na kartę od Plusa. Ping jest stabilny, nie skacze. Ogólnie brak jakichkolwiek problemów.

maybenow.png

Opublikowano

Vectra o wiele lepsza od orange. Większość użytkowników ma z nim problem, a przy vectrze mogą jedynie występować przerwy techniczne. 

Vectra>Orange

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo, to obydwa z ww. nie są zbyt dobre, ale za to jeśli masz możliwość to polecam ci internet UPC.

Ale jeśli już miałbyś wybierać między internetem od Vectry i Orange, to raczej Vectra jest lepsza.

Pozdraiwam.

Opublikowano

No własnie upc nie mam :/ jednak vectra i orange to teraz moje jedyne wyjscia, chyba wezme vectre bo znajomy mowil ze nie ma problemow ale wolalbym jeszcze pare opinii uslyszec jak to w lolu jest.

@Husoc
no ja te 20km w druga strone :D

Opublikowano

Nie wiem jak u innych ale neostrada (orange) dziala przecietnie. Ogolnie nie jest zle bo moj ping to okolo 52 ms ale czasem sa zle dni i sa lekkie lagi. Zawsze zastanawiam sie nad zmiana internetu lecz w mojej okolicy i tak nie mozna liczyc na nic lepszego.

Jesli chcesz miec na prawde bardzo dobry ping w lolu po prostu dokup do internetu program np.kill ping lub wtfast, pozwoli to na zmniejszenie pingu do bardzo malych wartosci:)

u1lc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...