Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Postać nagradzająca po wymainowaniu

Xcmer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam postaci, którą jest wstanie zrobić siekę po wymasterowaniu ją jak np Riven BoxBoxa.

Uwielbiam grać Ahri, ale czy to postać do robienia tego co robi Zed Fakera czy wspomniana wyżej Riven?

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Illaoi/Yasuo - Illaoi solo pentę można nawet sieknać, dobre ulti, umiejscowienie macek jeśli wejdą, combo z Q i jazda. Yasuo podobnie, dobre combo i jedziesz.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Chodzi mi o fun z gry, grałem Ilaoi, jest to potwór do early/mid game, w late strasznie słabnie, Yasuo jest dosyć często banowany i ciężko się do niego dostać.

Opublikowano

Chodzi mi o fun z gry, grałem Ilaoi, jest to potwór do early/mid game, w late strasznie słabnie, Yasuo jest dosyć często banowany i ciężko się do niego dostać.

To może Katarina - nie jest może super skillowa, chociaż po zmianach wymaga większego ogrania.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

lel... Singed ? :D

- na YT jest sporo filmików jak Singed farmi się na 3 liniach jednocześnie i przeciwnicy są all time puszowani xD

a złapać takich nie łatwo czasami :P

Singed420 <-- mÓj ulubieny kanał na YT z singedem ;3...

Kata... tak jak wyżej wspomniane...

Azir ?... Vayne... moim zdaniem jedna z 3 najlepsiejszych postaci ;x...

Zilean... wiele osób jej niedocenia... ale dobry zilean = 2 bombki na ryj i masa DMG ;x

a co lepsze jak masz Team idiotów wystarczy walnąć bombke na jednego z wspomnianych idiotów i beda jak terrorysty xD

ALLAKA ABARA ;x...

Morde... ( w sensie mordekaiser )

Ez Draven Cass 

jak grałeś Illaoil to graj dalej :P moim zdaniem nie ma sensu zmieniać...

jak martwisz sie o banana dla swojej postaci to bier i mainuj Zileana xD ja jeszcze nigdy nie widziałem by był zbanowany :P

Opublikowano

Lee Sin - precyzja i kalkulacja z czasem "inseki" których nikt się nie spodziewa 

Fiora - strasznie mocny czempion po "wymainowaniu" 

championy które bym odradzał to:

- Yasuo

- Vayne

- Riven

te 3 championy są tak popularne na każdym elo, a każdy z tych herosów jest ograniczony i łatwo to "zgnoić" 

o ile vayne jeszcze się dostosuje tak riven bez 5/0 lini i 50 krepków więcej jest juzles i kończy z dmg dealem jak support, yasuo z nim to różnie bywa

opinia sugerowana jako gracz solo w soloq/duo ladder

Opublikowano

Wydaje mi się, że singed jest i zawsze był bardzo mocną postacią. Potrafi narobić na prawdę bardzo dużo zamieszania i totalnie zdominować linię. Jeżeli ktoś zna jego możliwości, obrażenia i matchupy to z pewnością jest w stanie wyciągnąć z niego bardzo dużo. Jeżeli wygrywa linię to przyciąga bardzo dużo uwagi junglera, który z reguły i tak nie jest w stanie go ukrócić. Oprócz tego jest strasznie fun to play, szczególnie kiedy posiada już tanky itemy i przyzwoity movement speed.

giphy.gif

Opublikowano

Kassadin - wystarczy trochę golda załapać do tej 20 minuty, a w late z dobrym buildem przeciwnego adc na same w niszczysz.

100 postów +

200 postów +

300 postów +

400 postów -

8213.png

Opublikowano

Widzę że powyżej same op picki a to nie o to chodzi.

Jaką grasz linie?

Twój styl gry?

Dywizja?

Odpowiedz na te 3 pytania , a dobiorę dla cb odpowiednie picki do wyboru

Opublikowano

Jaką grasz linie?

Twój styl gry?

Dywizja?

Mid/top jeśli rzuci mnie zamiast mida

Ryzykowny, do mojego stylu gry, potrzebny jest skill ucieczki/doskoku pomijając flasha.

P1

Opublikowano

Czemu po prostu tego zeda nie weźmiesz? Moim zdaniem to byłby najlepszy wybór.

Ja osobiście polecam Ryze...

- Mobilny dzięki swojemu R nawet gdy goni cię 5 przeciwników jesteś w stanie uciec na 2 koniec mapy :)

- Szybki push lini e + q

- Jeśli ogarniesz to w Mid/late game złapiesz takiego adc na w klatkę to jest zawsze jego śmierć.

- Na lini jesteś w stanie poradzić sobie praktycznie z każdym.

Nie bardzo nie polecam Yasuo. Znam ludzi którzy mają na tej postaci po 300k 500k pkt maestri i w 1 grze mają staty 20/8 a w 2 1/9

Bo nafeedowany Yasuo może dużo a gdy w early zrobisz 0/3 nie załapiesz trochę golda to jesteś  gównem przez resztę gry.

Ja np mejnuje Jayce na topa i gdy widzę takiego Yasuo to wiem że jest wygrana linia dla mnie ta postać jest gównem.

+ jest bardzo często banowany.

Polecam jeszcze wyżej wymienionych kate na mida i illaoi na topa.

8816414724839291359194.png

Opublikowano

Ryze'a nie warto mainować, bo ciągle dostaje reworki. Jak w końcu go wymasterujesz, to Riot go zmieni "bo tak"

Opublikowano

Shaco, łatwa counterjungla,free espace z Q,dobry dmg,Winratio jedno z najlepszych obecnie

Minusem jest koniecznosc snowballowania w early, i ogarnianie counterjungli.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Jaką grasz linie?

Twój styl gry?

Dywizja?

Mid/top jeśli rzuci mnie zamiast mida

Ryzykowny, do mojego stylu gry, potrzebny jest skill ucieczki/doskoku pomijając flasha.

P1

To graj po prostu tą Ahri, jest to silna postac w tym patchu i lepsza od wymienionych tam wyzej, sam znam pare high elo mainow Ahri i dobrze sobie radza, mozna na tym robic rownie dobre plejsy jak na Zedzie czy innych.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...