Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Folder pack - skąd go wziąć

MrKamil1009

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu chce sie zabrać za modowanie Metina natomiast niemoge znaleźc skąd moge wziąć pliki z folderu pack. Wiem ze root.epk mozna sobie spakowac skryptem MakePack_OnlyRoot w Mainline/bin ale reszty plikow takich jak etc.epk niemoge znalezc. Prosil bym o pomoc :)

Opublikowano

To wiem, ale zeby zskompilowac calego klienta trzeba miec source i gdzie w sourcie i jak moge zapakowac/znalezc pliki epk

Opublikowano

Jeśli dobrze rozumiem to postaram sie wyjaśnić masz clienta metina np: metin2/pack. W folderze pack masz pliki eix i epk możesz rozpakować / pakować takie pliki np eternexusem. Nie trzeba posiadać source gry do rozpakowania plików. W kodzie masz silnik gry binke itd znajdziesz tez tam kilka starych patchów metina. W kodzie możesz tez zrobić własnego packera i zmienić format eix i epk na inne.

Opublikowano

Też nie. Chodzi mi o to że chciałbym skompilować klienta i np. edytować interfejs który siedzi w pliku etc.epk. I skąd ja mam go wziąć. W source'sie w bin jest skrypt MakePack_OnlyRoot który tworzy przy pomocy programiku MakePack tworzy root.epk w folderze pack, ale czy jest coś takiego dla etc i innych plików .epk?

Opublikowano

Też nie. Chodzi mi o to że chciałbym skompilować klienta i np. edytować interfejs który siedzi w pliku etc.epk. I skąd ja mam go wziąć. W source'sie w bin jest skrypt MakePack_OnlyRoot który tworzy przy pomocy programiku MakePack tworzy root.epk w folderze pack, ale czy jest coś takiego dla etc i innych plików .epk?

pobierz clienta np. 40k by Lajk i go modyfikuj (binkę itd. zmienisz na swoją)

tam masz wszystkie potrzebne pliki.

Albo taką całkowitą podstawę podstaw - clienta z PL'a

Opublikowano

Nie, kompilacja kodu źródłowego klienta, opiera się głównie na bince, także tak jak wcześniej napisali, ściągasz klienta 40k i wtedy do niego dogrywasz skompilowane przez Ciebie pliki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...