Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karty graficzne nie działają

Deerek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuje pomocy. Po długim czasie włączyłem laptopa i nie działają karty graficzne. W stanie urządzenia jest napisane "System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów". Bez tych kart wszystko na laptopie włącza się pięciokrotnie dłużej, a chciałbym sobie pograć czasami w lola gdy mnie nie ma w domu... Totalny żółtodziub ze mnie, dlatego prosze o pomoc w rozwiązaniu problemu. Przywracałem już system, odistalowałem urządzenia, resetowałem kilkakrotnie i nadal nic. Dodam że rozdzielczość ekranu nastąpiła zmianie i nie jest to komfortowe użytkowanie, na dodatek google chrome się nie chce włączyć... Jakieś rozwiązania? :)

Opublikowano

Mówię - kurcze przecież to nie może być takie poważne, więc postanowiłem zrobić formata laptopa poprzez recovery, jednak wszystko na nic. Karty graficzne wciąż jakby ich w ogóle nie było. Laptop jest stary tak więc szkoda mi na niego kasy na serwisy itp. na dodatek nie jestem w polsce tak więc pół biedy z nim. NA34QSe.jpg

Opublikowano

Przesadzasz jak by nie działały to miałbyś artefakty albo czarny ekran :). Tutaj widać brak sterowników a nie kart graficznych.

Opublikowano

Sterowniki ma skoro widać grafikę, nie wiadomo czy działa po prostu grafika bo może jest uszkodzona.

Nie tylko artefakty ( uszkodzona pamięć )  czy czarny  ( spalony układ albo  uszkodzone układy multipleksera )  są objawem uszkodzenia grafiki, częstym jest też jej nie działanie co widać wyraźnie wyżej. Skoro sam tego nie może stwierdzić to znajdź mu sposób by sobie sam to naprawił czy zdiagnozował jak nie potrafi.  

Wszystkie testy od cpu-z po innego tego typu programy stwierdzą że grafika jest DOBRA co nie znaczy że nie jest przy okazji uszkodzona i nie działa jak należy na wyjściu sygnału. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...