Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Top i jungler na low elo

hvh_maybe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jungle:
Olaf
 Jego E nie potrzebuje many, zadaje z niego true damage
 Jego topór (q) ma spory zasięg
 1 vs 1 na początkowej fazie gry ubije prawie każdego
 Dobry offtank
 Spory LifeSteal

TOP:
Sion
-stun
-bonus do life steal'a oraz szybkości ataku
-tarcza

Dużo osób mówi, że sion jest  "useless", ja również byłem takiego zdania, ale po kilku grach nim przekonałem się do niego, jeśli dodatkowo trafisz na team, który będzie Ci choć trochę pomagał to już wgl :D Jeśli mój team gra ze mną, nie przeciwko, to sionem z Team Fightu przeważnie wychodzę z 60 - 70 % HP ;)

Opublikowano

Kaylee (Top lane)

Przyjemny snowball

Dużo obrażeń aoe

Bardzo dobry late game

Szybki push

Silna w 1v1

Ult może być scastowany na każdego sojusznika

giphy.gif

Opublikowano

Top:

Bierz Siona wk&^*iający champion dla enemy SPORY TANK,dmg też ma z kosmosu dużo CC, super champion na low elo :), rób go pod full tanka.

Jungle: Możesz wymasterować lee sina ale to nie takie proste więc na low elo odpada, możesz brać jakiegoś rek`saia ma bardzo dobre podrzucenie + może ci się spodoba mechanika postaci :P

Opublikowano

Polecam Evelyn jeżeli lubisz assasynow mam silver 5 staty +15 kili 5/10 dedow. Jednak z carrowaniem cięzko , Wbijasz sie one shotujesz adc i tyle mozesz zrobic.

Opublikowano

Jeśli na low elo, zresztą ja high też, to ogólnie Vi polecam. Mega silna postać, dobra inicjacja, posiada również cc, wywiera sporą presję na przeciwników, przez %% hp można na 4 lvl solo drake bez żadnego kłopotu zrobić. W fightach jest dobrym inicjatorem, czego chcieć więcej? A.. no i jest tankowata, więc nie zejdziesz w sekundę, a jakiegoś mida/adc możesz prawie oneshot zrobić przy użyciu R. 

Gram tylko Vi w tym sezonie i póki co z S1 do G1 już nią wszedłem.

Opublikowano

YI xD

-DMG

-True DMG

-Nawet jako tank z 2ma czy 3ma itemami kosi przeciwników

-Potrafi uniknąć prawie każdy skill z Q

-Q mozna uzyć jako flesz

Minusy

-ch****e early

-dostanie focus i w sumie pada no ale to silverki i brązy xD

-Full ad ssie 

Opublikowano

Low elo?

Garen w thunderlorda + ignite. Robisz free kille na topie, double kill na junglerze i split pushujesz.

Nie trzeba potrafić nic, a jak się dobrze rozegra start to masz ez wina.

Opublikowano

Tak jak wyżej - Kayle moim zdaniem jest świetnym wyborem. Szczególnie przydatny będzie ult, bo na low elo bezmózgowi adc stoją w środku fajtu, a tak to przynajmniej coś jeszcze postrzela. Split też jest spoko, naprawdę polecam.

Opublikowano

Minusy: Bardzo papierowy champion :)

Wystarczy Sterak's Gage i naprawdę da się wytrzymać burst. W przypadku większej ilości magicznych obrażeń u przeciwników można zbudować Maw of Malmortius, co wcale nie jest głupim pomysłem (daje też przyjemny CDR). Quinn to całkiem fajny wybór :D

Dodam jeszcze, że teoretycznie zagrać da się nią wszędzie (prócz supporta), ale na ADC nie polecam. Dlaczego? Otóż zazwyczaj marksmani zadają dmg ciągły, a Quinn daje tylko burst dmg, co naprawdę nie jest dobre podczas teamfightów. Jednakowoż na topie, midzie i na jungli gra się znośnie.

Opublikowano

Jeśli na low elo, zresztą ja high też, to ogólnie Vi polecam. Mega silna postać, dobra inicjacja, posiada również cc, wywiera sporą presję na przeciwników, przez %% hp można na 4 lvl solo drake bez żadnego kłopotu zrobić. W fightach jest dobrym inicjatorem, czego chcieć więcej? A.. no i jest tankowata, więc nie zejdziesz w sekundę, a jakiegoś mida/adc możesz prawie oneshot zrobić przy użyciu R. 

Gram tylko Vi w tym sezonie i póki co z S1 do G1 już nią wszedłem.

Chcę zaznaczyć tylko, że grając Vi już P3 właśnie stuknęło. ;)

Opublikowano

Xin Zhao! 

100% krytyk za trzecim uderzeniem

life steal

dash do kogoś

ulti świetne do teamfightów i nie tylko

Ogólnie nie jest to ciężka postać do ogarnięcia > E+AA+Q+W i schodzi adc/apc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...