Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikrofon blue spark

PopKillerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Widziałem ten mikrofon na allegro za jakieś około 600zł

Nada on się do nagrywania? Dobra jakość dźwięku, czy jest lepsza od blue yeti itp?

PewDiePie z tego co wiem kiedyś go miał więc dlatego się pytam.

Opublikowano

Sprawdzi się. Warto jednak obejrzeć jakieś porównania, recenzje (np. u Ziemniaka). Z tego co wiem to Husiek z niego korzystał, ale teraz przesiadł się na AT2020.

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Musisz obejrzeć recenzje na yt. Zależy też od głosu. Oglądałam kilka porównań i według mnie at2020 wypada lepiej.

Nie tylko od glosu, ale rowniez akustyki pomieszczenia, nie ma co tych mikrofonow porownywac, AT2020 kosztuje dwa razy mniej niz BS

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Musisz obejrzeć recenzje na yt. Zależy też od głosu. Oglądałam kilka porównań i według mnie at2020 wypada lepiej.

Nie tylko od glosu, ale rowniez akustyki pomieszczenia, nie ma co tych mikrofonow porownywac, AT2020 kosztuje dwa razy mniej niz BS

@Oski0202 to który lepszy? Chyba bardziej się opłaca na ten kabel niż USB co nie?

Opublikowano

@Oski0202 ten mikrofon będzie na złączu XLR ale jeżeli będę chciał go do komputera podpiąć, to przez ten mixer co muszę dokupić i wtedy mi go wykryje w komputerze tak?

oraz który mikrofon ma lepszy bast? audio technica at 2020 czy blue spark?

Opublikowano

Ja zaraz to na chemioterapie sie przejde, bo jak do sciany, to sprawdz, ale na 99% nie masz. Potrzebujesz cos w tym stylu (nie ze dokladnie to, nie wiem co sie oplaca etc): http://www.ceneo.pl/17269269;pla?se=GbURRsztAQBwHckf6xcbgqU3m_HZ5_bB&gclid=Cj0KEQiA4o3DBRCJsZqh8vWqt_8BEiQA2Fw0eYuUFc02iWjaD1Qug7y_jbPh7AWCKKk2WkGjtoQGTwIaAsDM8P8HAQ#tab=click nawet nie wiesz co chcesz kupowac... 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Ja zaraz to na chemioterapie sie przejde, bo jak do sciany, to sprawdz, ale na 99% nie masz. Potrzebujesz cos w tym stylu (nie ze dokladnie to, nie wiem co sie oplaca etc): http://www.ceneo.pl/17269269;pla?se=GbURRsztAQBwHckf6xcbgqU3m_HZ5_bB&gclid=Cj0KEQiA4o3DBRCJsZqh8vWqt_8BEiQA2Fw0eYuUFc02iWjaD1Qug7y_jbPh7AWCKKk2WkGjtoQGTwIaAsDM8P8HAQ#tab=click nawet nie wiesz co chcesz kupowac... 

A co ma lepszy bass? audio technica at 2020 czy blue spark? nie znam się na XLR więc nie wiem... @Oski0202

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

gościu, w xrl będziesz musiał jeszcze dokupić dobrą kartę dźwiękową żeby to miało sens. Te mikrofony które są na usb przeważnie mają własne karty dźwiękowe.

26uf3tZZqdpY0r4LC.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...