Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy dałoby się napisać taki skrypt, który wyłączałby komputer po iluś godzinach. Mianowicie miałby on działać tak że wyczytywał by ze zmiennej po ilu godzinach ma wyłączyć kompa i by się uaktywnił zaś reszta mojego skryptu kontynuowała działanie.Proszę o pomoc będą plusy ; )

Opublikowano

jack chodzi mi tylko o napisanie funkcji która odpalała by się na początku skryptu i po danym czasie wyłączała kompa.Skrypt odczytuje zmienna z pliku"ustawienia.ini".

Opublikowano

Właśnie chodzi o to aby nie używać komendy sleep ponieważ to zatrzymuje dalszą część skryptu (a tego nie chce) i czeka tyle czasu za ile ma się wyłączyć.

Opublikowano

ja cie nie rozumiem

jeżeli ma nie byc opcii sleep to znaczy że ma się od razu wyłączyć?

to same shutdown ustaw

No bo patrz chcę tą funkcje dać na początek mojego skryptu i to ma mieć taki efekt że skrypt będzie pracował przez ileś godzin a potem wyłączy komputer.Jeżeli dam w tej funkcji komendę sleep to reszta skryptu po prostu będzie czekała aż to sleep się skończy.

Opublikowano

@up

to przypadkiem nie resetuje kompa?...

@odp

mozna zrobic tak

oblicz ile pracuje ten twój skrypt(wrzuć na scite kliknij F5 i na dole będzie pisac ile trwał skrypt)

potem użyje się pętli

Do

unlit $zmienna = 123

a po pętli będzie shutdown(1)

Opublikowano

Ale wy koombinujecie xD Po 1. kolego to jeśli zadeklarujesz swoją funkcję na początku, ex.:

To jest ukryta treść, proszę

To ten sleep zadziała dopiero gdy wywołasz funkcję, więc w pętli głównej dajesz na końcu:

To jest ukryta treść, proszę

i wtedy skrypt będzie normalnie działał, a potem odpali funkcję.

EDIT:

A kurde, dopiero teraz ogarnąłem ocb. To najlepiej jeśli twój skrypt działa z użyciem jakiejś instrukcji warunkowej ( a da się bez? :D) to do ostatniej dodaj $zmienna = 1

a dalej to tak jak yackraymund pokazał.

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

podaj najlepiej twojego skrypta to go postaramy się przerobic

Mogę go jedynie podać na PW bo nie chcę aby ktoś go kopiował, wrzucał na inne fora, przypisywał sobie prawa do niego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...