Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z włączeniem NosLand

k4s14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż, jak pisze w temacie, mam problem z odpaleniem serwera Nosland. Pobrałam fr NosTale, włożyłam tam plik NosLand, zaaktualizowałam launchera. Chcę odpalić grę, a tu włącza się notatnik z otwartym plikiem NostaleX.dat. 

Plik pobierałam stąd: https://mega.nz/#!3UcGXAQY!g7kQY-8q3rejNokkqn5n2eTk74YGKhsIbLsW0dWrLlo 

Przekierowało mnie tam stąd: nosland.xyz/download.php

Próbowałam pobrać francuski launcher z innej strony, a nawet włożyłam plik do polskiego NT z nadzieją, że zadziała... Jednak nic nowego się nie wydarzyło... Tu pytanie: co robić? Co robię źle? 

Na ss-ie pokazane jest, co dokładnie się dzieje

post-1366261-0-40972700-1482000271_thumb.png

Opublikowano

A może pobrałaś ze złego linku ? Może są tam jednak inne mirrory danego launchera ? Może wystąpił błąd przy downloadzie ? A może po prostu nie spełniasz wymagań dotyczących gry ?

Rozwiązania (wg mnie) : 

- Znajdź inny link pobierania

- Zadbaj o stabilne łącze

- Tam w pliku pisze "This program must be run under Win32", może spróbuj włączyć to w trybie Windows 7 albo Windows XP SP 3 z Prawami Administratora.

Opublikowano

Wymagania spełniam, bo normalny nt mi działa, a chyba NosLand ma te same (ale zaraz sprawdzę)

Jeśli chodzi o inny link, zwykle wyskakuje serdeczny "error 404", gdy patrzę na linki z poradników

A jeśli chodzi o tego windowsa, to chyba naprawdę może być problem, bo posiadam win 8.1, ale jakoś normalny nt ma ten sam plik (jedyne zmiany NosLandu to launcher wykorzystujący te same pliki, co nt) i normalnie chodzi (nawet na win 10 normalne nt chodzi)

A jeśli chodzi o błąd, to raczej prawie niemożliwe, bo instalowałam ten sam plik ze 4 razy, gdy ze złości usuwałam program, a potem nabrała mnie chęć, żeby sprawdzić jeszcze raz

A stabilne łącze posiadam 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pobierz francuskie NosTale przez Gameforge, wrzuć tam launchera a następnie spróbuj zmienić ustawienia launchera NosLand na:

-uruchom jako administrator

-uruchom ten program w trybie zgodności z: Windows XP (Service Pack 3)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...