Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1.10-1.11][Skyblock] TherWar Project

GalaxyGamer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wstęp

Witam :)

Chciałbym Wam przedstawić mój serwer - TherWar Project.

­Podstawowe informacje

Nazwa serwera: TherWar

Adres IP: cube.noip.me

Wersja: 1.10-1.11

Hamachi: Nie

Premium: Nie

White-list: Nie

Regulamin serwera: [klik]

Rozgrywka

Na serwerze można znaleźć dwa główne tryby. Są to Skyblock i Survival. Serwer został zbudowany tak, że są one ze sobą mocno połączone i dzięki temu możemy cieszyć się z dobrodziejstw obu trybów.

VmngEjJ.png

Na początku gry pojawiamy się na spawnie. Otrzymujemy na start kilka przedmiotów (są typowe skyblockowe itemy typu woda, lawa, jakieś jedzenie itd.). Po wejściu na serwer zalecam obejrzeć spawn oraz szczegółowo zapoznać się z komendą /menu, gdyż jest ona na serwerze bardzo ważna. Znajduje się tam np. losowy teleport, sklep w GUI oraz pomoc dot. serwera.

02SMf3c.png

Następnie polecam wpisać komendę /ws stworz. Znajduje się tam miejsce, gdzie możesz stworzyć wyspę. Do wyboru są 4 szablony: domyślny, drewniany, pusty oraz klasyczny. Moim ulubionym jest ten ostatni - znajduje się na nim wszystko, czego potrzebujemy do dalszej gry ;)

Lu6CvkA.png

Po stworzeniu wyspy należy wpisać /ws dom, aby przeteleportować się na nią. Teraz najważniejsze - musimy pozyskać tlen. Jeżeli wybraliśmy wyspę z drzewami, to nie powinno być problemu - ścinamy drzewo, zbieramy sadzonki i budujemy farmę drzew, z których potem będziemy zbierać liście na wytworzenie tlenu, a piasek na butelki możemy kupić w sklepie za pieniądze, które uzyskamy np. za sprzedaż cobblestone'a z generatora. W przypadku wybrania wyspy bez drzew sytuacja nieco się komplikuje, gdyż musimy dodatkowo kupić liście w sklepie lub pozyskać je na Survivalu, gdzie czekają na nas niebezpieczne, strzelające zombie, które potrafią pokonać nawet gracza z diamentową zbroją. Ilość tlenu, jaką aktualnie posiadamy jest wyświetlana w niewielkiej tabeli po prawej stronie.

dkSz0Fl.png

Jeżeli zdobędziemy już odpowiednie wyposażenie, możemy przystąpić do tworzenia naszej "gildii". W cudzysłowie, ponieważ tak naprawdę jest to system bloków rejestracji, które umożliwiają budowanie na danym chunku tylko konkretnym osobom (tym, które dodamy do listy). Bazę najlepiej będzie zbudować z obsydianu, gdyż nawet na obszarze zarejestrowanym TNT jest włączone.

ZUqN9u7.png

Drop

Na serwerze jest dość nietypowy system dropu. Nie jest to raczej drop, a bardziej system generowania rud. Na świecie generują się 3 rodzaje skał: granit, dioryt i andezyt. Istnieje kilkanaście procent szans, że podczas wydobywania takiej skały wygeneruje się ruda.

Urozmaicenia

Na serwerze umieściłem dość sporo różnych nowych rzeczy, dzięki czemu gra nie znudzi się po 5 minutach. Są np. czołgi i helikoptery, z których można strzelać bombami, spadochrony, dzięki którym upadek do kanionu nas nie zabije oraz hartowane zbroje i łuki. Takich dodatków jest oczywiście więcej.

Screeny

Oto garść screenów z serwera:

lfPxtWh.png

Spawn

I9xwWjV.png

Parkour1

pMrl5uV.png

Czołg

BfpMeDT.png

Survival

Zakończenie

Mam nadzieję, że dotrwał(eś/aś) do końca i przedstawiłem ci mniej więcej, o co chodzi na moim serwerze :) Pamiętaj, że ta prezentacja to jedynie mocno skrócona wersja opisu tego serwera i zostało w niej pominięte jeszcze wiele rzeczy, które warto odkryć samemu, więc wpisuj IP, zarejestruj się i graj! ;)

Opublikowano

@up

Co do mapy - nie wiem jakim cudem mapa na Survivalu (gdzie każdy robi co mu się chce) ma być ładna. Chyba, że chodzi ci o generator. Mi się średnio podoba, ale to jest kwestia gustu.

Co do ilości graczy - Serwer jest dość egzotyczny i może ze względu na to nikt na nim nie gra... Kiedyś (2 lata temu) byli ludzie, ale serwer był taki sam jak inne. Na EasyHC byłaby ich cała masa, ale ja nienawidzę tego pseudotrybu, więc nie robię z nim serwera.

Mimo wszystko dziękuję za opinię, taki styl nie każdemu się może spodobać i ja to rozumiem. Jestem ciekaw, jakie będzie zainteresowanie taką egzotyką - niby mechanika z klasycznych Survival+Frakcje, ale jednak wygląda to zupełnie inaczej :)

Opublikowano

@up

Co do mapy - nie wiem jakim cudem mapa na Survivalu (gdzie każdy robi co mu się chce) ma być ładna. Chyba, że chodzi ci o generator. Mi się średnio podoba, ale to jest kwestia gustu.

Co do ilości graczy - Serwer jest dość egzotyczny i może ze względu na to nikt na nim nie gra... Kiedyś (2 lata temu) byli ludzie, ale serwer był taki sam jak inne. Na EasyHC byłaby ich cała masa, ale ja nienawidzę tego pseudotrybu, więc nie robię z nim serwera.

Mimo wszystko dziękuję za opinię, taki styl nie każdemu się może spodobać i ja to rozumiem. Jestem ciekaw, jakie będzie zainteresowanie taką egzotyką - niby mechanika z klasycznych Survival+Frakcje, ale jednak wygląda to zupełnie inaczej :)

Nie patrz na niego. On prawie każde serwery tak ocenia, nic mu się nie podoba.. A przepraszam on tam ma swój serwer który jest pseudo dopracowany ;p 

Co do prezentacji, schludna, wszystko najważniejsze opisane. Pomysł na inny serwer niż izihace ;)

26_unnamed.png

Opublikowano

Czyli co ;-;

Wchodzę na SkyBlocka, wylewam wodę na wyspie czekam aż spłynie na mapę SV i kopie sobie itemy na wyspę, potem wracam i buduję wyspę?

Tak to wygląda na SS chyba że coś źle zinterpretowałem

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

@up

Jest taka możliwość jak najbardziej. Nie spodziewaj się tu Skyblocka z krwi i kości bo takiego tu tak naprawdę nie ma, wyspy są tutaj tylko zamiennikami działek, które powstały po "sklejeniu" dwóch serwerów (CubeFB8 + BattleGames) w jeden (ten serwer ma dość zagmatwaną historię, nie pamiętam nawet czy sklejałem CubeFB7 czy CubeFB8, ale raczej to drugie) ;) Wszystko zinterpretowałeś dobrze.

Dużo tutaj zależy od gracza. Powiedzmy, że mamy 3 osoby: pierwsza będzie przeważnie grała w stylu skyblockowym, druga będzie częściej grać jak na survivalu, a trzecia będzie brać trochę z jednego i trochę z drugiego.

@topic

Zrobiłem serwer i jestem ciekaw reakcji ludzi na coś tak nietypowego. Jak na razie opinie są różne, więc na chwilę obecną jestem zadowolony z rezultatów :)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...