Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarny ekran po wyjściu z gry

Waterovsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż jak w tytule, dręczy mnie czarny ekran po wyjściu z gry lub jej zminimalizowaniu i wymagane jest ponowne uruchomienie komputera. Problem dotyczy tylko CS:GO i pojawił się po zainstalowaniu nowszych wersji sterowników do grafiki - tak, próbowałem z wieloma wersjami - w Windows 10. Po zainstalowaniu sterowników prosto z płyty od MSI wszystko gra jak należy, ale zauważyłem potencjał w nowszych wersjach, mianowicie większość gier działa po prostu lepiej (lepsza płynność, nikłe spadki fps w grach bardziej wymagających). Od około miesiąca mam przyjemność pracować na systemie Windows 10 i jeszcze nie do końca go rozgryzłem. Poprzednio w Windows 7 taka sytuacja nie miała miejsca.

Miał ktoś podobny problem i udało się go rozwiązać?

Możliwe przydatne informacje:

- Karta graficzna: MSI Radeon R9 270X

- Xbox DVR wyłączone

- Nie widzi mi się powrót do sterowników sprzed aktualizacji dla jednej gry.

Dodam, że znajomy również miał taki problem i postanowił, że nie będzie aktualizował sterowników grafiki. Co dziwne - jest on w posiadaniu karty NVIDIA GeForce GT 755M (laptop).

Co jest grane? Wina leży po stronie tak wspaniałego i zachwalanego systemu Microsoftu, czy może obie te karty mają wady w sterownikach?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam mam ten sam problem z tym czarnym ekranem po zainstalowaniu win 10 inne gry nie tylko cs go jak chce dac na pasek czy wyjsc z gry czarny ekran   i trzeba resetowac  pc no i rowniez jak odpalam cs'a to odpala sie troche dluzej niz zwykle i przez dluzsza chwile jest czarny ekran przy odpalaniu tez ale sie odpala  jesli udalo Ci sie cos na to zaradzic to daj znac co zrobiles był bym wdzięczny bo nie mam pomyslow narazie co to moze byc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...