Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plugin customizujący /help

borys1478

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamiast używać domyślnej komendy /help możesz utworzyć jej własną wersję przy pomocy pluginu https://dev.bukkit.org/projects/mycommand.

Na co mu dodatkowy plugin? Holy s**t.

Witam. Jak w temacie. Szukam pluginu który pozwoli mi zmienić zawartość /help dla graczy.

Przecież możesz podmienić to w CFG, wiadomość, która wyświetla się, gdy podana komenda nie zostanie odnaleziona:

unknown-command: "&8[----------------[&6&l### &e&lPOMOC &6&l###&8]---------------[\n\
    \ &3/g &7- Informacje o gildiiach \n &3/craftingi &7- Informacje o craftingach\n\
    \ &3/drop &7- Pokazuje drop\n &3/itemy & 7 - Pokazuje itemy potrzebnedo zalozenia\
    \ gildii\n &3/yt&7 - Informacje o randze YouTube\n &3/tw&7 - Informacje o randze\
    \ Twitch\n &3/vip&7 - Informacje o randze VIP\n &3/svip&7 - Informacje o randze\
    \ SVIP\n &3/helpop&7 - Wiadomosc do administaracji\n &3/wyjebane&7 - Ignorujesz\
    \ wiadomosci graczy"

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Oldis możesz mi powiedzieć w jakim pliku to edytować? Chodzi konkretnie o komendę /help która będzie wyświetlać podstawowe komendy typu warpy, tpa, kity, itp.

Opublikowano

Chodziło o ty, przynajmniej ja tak to zrozumiałem, że nie musisz utworzyć komendy /help tylko po prostu w CFG przyporządkować informacje, gdy ktoś wpisze komendę która nieistnieje..

A żeby zrozumieć to po prostu jeśli ktoś wpisze /tioer1 i takiej komendy nie ma to wyskoczy komunikat, który sam ustawisz,

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...