Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon nie ładuję się gdy z niego nie korzystam.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, telefon nie laduje sie gdy jest zablokowany, a laduje się tylko wtedy gdy ekran jest włączony, ten problem juz trwa z 2 miesiace, bateria nie rozładowywuje sie szybko, rozładowywuje sie po prostu normalnie, gdy telefon jest zablokowany i wlacze ekran to pisze: Do naładowania pozostało 8 godzin. Czasami pisze więcej. Próbowałem innymi ładowarkami ( czterema ) na noc jak zostawiam zeby sie ladowal to zostawiam że wyswietlacz wylaczy sie po jednej godzinie nie korzystania z telefonu, to wtedy mi sie przez noc caly naladuje, co zrobić żeby ładowarka ładowała caly czas?

Telefon to HTC Desire 530

Opublikowano

A masz oryginalną ładowarkę z oryginalnym kablem ?  

Niektóre telefony bez oryginalnych ładowarek i kabli mają problemy z ładowaniem. Problem leży głównie raczej w kablu i wtyczce, niektórzy producenci robią je tylko pod swoje urządzenia i najlepiej wtedy współpracują.

Dla przykładu mam Sony Z2 który za cholerę nie chce ładować szybko na jakimkolwiek dowolnym kablu, przy oryginalnym kablu tylko do ładowania w 2-3 h jest 100% bez problemu.

Sprawdź jeśli masz na kabelku USB tylko z ładowaniem, to taki który nie posiada kabli danych. 

P.s. Z instrukcji HTC :  podłącz ładowarkę, a następnie naciśnij przyciski REGULACJA GŁOŚNOŚCI W GÓRĘ, REGULACJA GŁOŚNOŚCI W DÓŁ i ZASILANIE i przytrzymaj je przez 2 minuty. Spowoduje to wymuszenie ponownego uruchomienia telefonu i przywrócenie normalnego ładowania.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...