Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co powinno się znaleźć na serwerze SkyBlock?

PRZED ZAGŁOSOWANIEM PRZECZYTAJ TEMAT  

16 użytkowników zagłosowało

1. 1. Drop

• Jest ok
    • Daj bez leveli
    • Nie dawaj wcale
  2. 2. Targ

3. 3. Zmiana spawnerów

• Jest ok
    • Lepszy będzie klik jajkiem na spawner
    • Nie
  4. 4. Ranking wysp

5. 5. Ranking najbogatszych

6. 6. Wygląd wysp

7. 7. Zawartość skrzynki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Drop, tutaj mamy tak zwany "system tierów", każdy tier a jest ich 5 pozwala nam wydobyć z kamienia inne, lepsze rudy. Żelazo możemy zdobyć już na 1, ale np. diament leci dopiero na ostatnim, czyli piątym. Doświadczenie zdobywamy kopiąc.

14-12-16-12-47-39.png

2. Targ, gracze mogą handlować na platformie zbliżonej do allegro czy ebay, każdy może wystawiać przedmioty i każdy je może kupować. Na skyblocku byłoby to o tyle przydatne, że nie trzeba latać po wyspach zeby cos kupic.

14-12-16-12-48-35.png

3. Zmiana spawnerów, na chwilę obecną po prostu trzeba kliknąć prawym na spawner i można wybrać (za opłatą) nowego moba, spawner mogą zmieniać tylko osoby należące do wyspy. (na zdjeciu zbudowane ui po przesiadce na 1.11)

14-12-16-12-49-56.png

4. Ranking wysp, tutaj żadnego sensownego pomysłu nie było, więc jest on wyliczany na podstawie klocków które stoją na wyspie...

14-12-16-12-52-30.png

5. Ranking najbogatszych, chyba bardziej sensowny od tego wyżej.

14-12-16-12-54-01.png

6. Wygląd wysp

14-12-16-12-55-35.png

7. Zawartość skrzynki

14-12-16-12-56-42.png

No i trzeba dodać jakieś gierki, żeby się nie nudzili. Czekam na pomysły

Gość Marichcje
Opublikowano

Liczę bardzo na jakiś SkyBlock z trudniejszą ekonomią. By trzeba było się naprawdę napracować, by mieć "coś" ;)

Fajny macie ten rynek ogółem. Sami zrobiliście? I jak to będzie wyglądało? Trzeba będzie mieć konto na stronie?

Nie będzie sytuacji, że np. Jest na serwerze Artur i Waldek. Waldek chce zarobić, więc wchodzi na stronę i kupuje na Nick Artura, a ten traci kase?

Liczę, że wiesz, o co mi cho ;d

Opublikowano

Liczę bardzo na jakiś SkyBlock z trudniejszą ekonomią. By trzeba było się naprawdę napracować, by mieć "coś" ;)

Fajny macie ten rynek ogółem. Sami zrobiliście? I jak to będzie wyglądało? Trzeba będzie mieć konto na stronie?

Nie będzie sytuacji, że np. Jest na serwerze Artur i Waldek. Waldek chce zarobić, więc wchodzi na stronę i kupuje na Nick Artura, a ten traci kase?

Liczę, że wiesz, o co mi cho ;d

Wykorzystałem plugin WebPortal - https://dev.bukkit.org/projects/webportal

ten już niestety nie jest rozwijany, ale skoro kod jest to przystosowałem go pod nowszą wersję (i zostawiłem informację w stopce o oryginalnym autorze) i przy okazji jestem w trakcie tworzenia jakiegoś lepszego motywu, bo ten tak średnio wygląda. Myślałem nad użyciem tego samego hasła na serwerze i na targu, ale miałem problem z podpięciem się pod authme :/ Tak więc wchodzisz na serwer, wpisujesz /wa password <haslo> (komenda zapewne będzie inna) i tym haslem sie logujesz na stronie.

edit:

14-12-16-14-10-16.png

Opublikowano

Pomysl jak najbardziej na + z tymi targami, i w ogole. Ale trzeba bardziej "przydizajnowac" strone, bo niby ta jest na bootstrapie, a wyglada tak byle jak tak naprawde. Ogolnie gralem chwilke na serwerze, chat czysty, footer do zmiany, header tez na tabie. I spawn na nowo wybudowac by trzeba bylo.

500661481414534336505.png

@336505

Opublikowano

Targ: Bardzo dobry pomysł.

Ranking wysp: dopóki jest tworzony na podstawie liczby postawionych bloków nie ma żadnego sensu i mógłby zostać usunięty.

Wygląd wysp: wyspa jest dosyć kanciasta, wystarczyłoby jedno drzewo na środku zamiast dwóch na krawędzi.

Zawartość skrzynki: tyle sadzonek na start to nadmierne ułatwienie - powinno się je zdobywać w inny sposób, np. przez drop z liści.

Opublikowano

Targ: Bardzo dobry pomysł.

Ranking wysp: dopóki jest tworzony na podstawie liczby postawionych bloków nie ma żadnego sensu i mógłby zostać usunięty.

Wygląd wysp: wyspa jest dosyć kanciasta, wystarczyłoby jedno drzewo na środku zamiast dwóch na krawędzi.

Zawartość skrzynki: tyle sadzonek na start to nadmierne ułatwienie - powinno się je zdobywać w inny sposób, np. przez drop z liści.

Heh, nie spodziewałem się Władcy Skrypterów w swoim temacie :)

Co do wysp, obecnie wyglądają one tak

16-12-16-14-51-07.png

Ranking wysp już wyleciał, na skyblocku w sumie nie ma na podstawie czego oceniać wysp, no chyba że ekipa latałaby po wyspach i przyznawała im punkty od 1 do 100...

Pomysl jak najbardziej na + z tymi targami, i w ogole. Ale trzeba bardziej "przydizajnowac" strone, bo niby ta jest na bootstrapie, a wyglada tak byle jak tak naprawde. Ogolnie gralem chwilke na serwerze, chat czysty, footer do zmiany, header tez na tabie. I spawn na nowo wybudowac by trzeba bylo.

Dzięki :) Wczoraj przyglądając się bardziej targowi zauważyłem na jakim poziomie są jego zabezpieczenia i jak kiepsko niektóre sekcje są napisane, więc wybrałem jakiś inny jako podstawę i myślę że jego design jest wystarczająco ok.

Można sprawdzić tutaj

http://ucraft.pl/targ/

Login TestowyArtur

Haslo 123456

Opublikowano

Podoba mi się ten pomysł z Targiem :) 

IP serwera: mc.mypixdream.pl 

Strona: www.mypixdream.pl

Serwer skyblock wersja 1.8.9! 

Zapraszamy!    :lenny:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...